Vegetáriánus ételek

Zöldségpakorachilismártogatóssal

Zöldségpakora chilis mártogatóssal

Hozzávalók
A pakorához
200 g
brokkoli
200 g
karfiol
étolaj a sütéshez
200 g
csicseriborsóliszt
2 tk
kurkuma
só, bors
1 tk
fokhagymapor
180 ml
víz
A chilis mártogatóshoz
0.5 csokor
snidling
200 ml
tejföl
1.5 ek
chiliszósz
só, bors

Elkészítés

A zöldségpakora elkészítésének első lépése, hogy a brokkoli- és karfiolrózsákat sós, lobogó vízben 4-5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hagyjuk hűlni. Egy lábasban bő olajat melegítünk. Mikor felmelegedett, levesszük közepes fokozatra.

Egy keverőtálban elkeverjük a csicserilisztet a kurkumával, sóval, borssal, fokhagymaporral és a vízzel. A sűrű masszába nyomjuk a brokkoli- és karfiolfejeket úgy, hogy a szárukat megfogjuk. Így a csak zöldségek fejét fogja szépen bevonni a sárga massza. 

A bundázott zöldségeket beledobjuk az olajba, egyszerre maximum négyet. Figyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró. Ha túl forró az olaj, a bunda megég, viszont belül nem sül át rendesen.

A chilis mártogatóshoz felaprítjuk a snidlinget, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. Mehet is a tunkolás!

zoldseges-pakora-csilis-martogatossal
Zöldségpakora chilis mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Gluténmentesen étkezel? Mutatunk még néhány receptet!

Polenta-pizza, a gluténmentes kánaán

Gluténmentes csirkenuggets

Köleslepény, a gluténmentes töki pompos

www.streetkitchen.hu

Egy bundázottzöldség-recept, ami természetesen gluténmentes, hiszen a panír alapja csicseriborsóliszt. A fűszeres bunda mellé egy hasonlóan pikáns mártogatós is dukál.

Hozzávalók

4 főre
A pakorához
200 g
brokkoli
200 g
karfiol
étolaj a sütéshez
200 g
csicseriborsóliszt
2 tk
kurkuma
só, bors
1 tk
fokhagymapor
180 ml
víz
A chilis mártogatóshoz
0.5 csokor
snidling
200 ml
tejföl
1.5 ek
chiliszósz
só, bors

A zöldségpakora elkészítésének első lépése, hogy a brokkoli- és karfiolrózsákat sós, lobogó vízben 4-5 perc alatt előfőzzük, majd leszűrjük, és kicsit hagyjuk hűlni. Egy lábasban bő olajat melegítünk. Mikor felmelegedett, levesszük közepes fokozatra.

Egy keverőtálban elkeverjük a csicserilisztet a kurkumával, sóval, borssal, fokhagymaporral és a vízzel. A sűrű masszába nyomjuk a brokkoli- és karfiolfejeket úgy, hogy a szárukat megfogjuk. Így a csak zöldségek fejét fogja szépen bevonni a sárga massza. 

A bundázott zöldségeket beledobjuk az olajba, egyszerre maximum négyet. Figyeljünk, hogy az olaj ne legyen túl forró. Ha túl forró az olaj, a bunda megég, viszont belül nem sül át rendesen.

A chilis mártogatóshoz felaprítjuk a snidlinget, majd elkeverjük a többi hozzávalóval. Mehet is a tunkolás!

zoldseges-pakora-csilis-martogatossal
Zöldségpakora chilis mártogatóssal (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Gluténmentesen étkezel? Mutatunk még néhány receptet!

Polenta-pizza, a gluténmentes kánaán

Gluténmentes csirkenuggets

Köleslepény, a gluténmentes töki pompos

Ha tetszett a zöldségpakora chilis mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése