Ha emlékeztek a tiramisu-palacsintánkra, akkor eláruljuk, hogy ez a zserbópalacsinta sem fog csalódást okozni! Mutatjuk, hogyan készül!
A palacsintához egy keverőtálban csomómentesre keverjük a tojásokat, a tejet, a szódát, a lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a darált diót, valamint az aprított sárgabarackot, és 10 percet hagyjuk pihenni a tésztát. Ezután közepesen magas hőfokon, oldalanként 2-2 perccel számolva megsütjük a palacsintákat. A szokásosnál egy picit vastagabb tésztát fogunk kapni, ezért csak 6 db jön ki belőle egy 25 cm átmérőjű palacsintasütőben.
A kisült palacsintákat megkenjük baracklekvárral és megszórjuk darált dióval. Jobbról-balról behajtjuk a palacsinták szélét 2-2 cm-rel számolva, majd mindegyiket szépen felgöngyöljük.
A csokiöntethez a vajat és a csokit egy tálban felolvasztjuk vízgőz fölött, és ezzel nyakon öntve, pár szem egész dióval és egy kis porcukorral megszórva tálaljuk a palacsintát.

- Elkészítési idő: 1 óra