Fantasztikus desszertek

Zserbópalacsinta

Zserbópalacsinta

Hozzávalók
2 db
tojás
150 ml
tej
150 ml
szóda
200 g
finomliszt
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
10 g
holland kakaópor
50 g
darált dió
100 g
aszalt sárgabarack
4 ek
étolaj
A töltelékhez
250 g
baracklekvár
80 g
darált dió
A csokiöntethez
200 g
étcsokipasztilla
A tálaláshoz
12 szem
egész dió
1 ek
porcukor
70 g
vaj

Elkészítés

Ha emlékeztek a tiramisu-palacsintánkra, akkor eláruljuk, hogy ez a zserbópalacsinta sem fog csalódást okozni! Mutatjuk, hogyan készül!

A palacsintához egy keverőtálban csomómentesre keverjük a tojásokat, a tejet, a szódát, a lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a darált diót, valamint az aprított sárgabarackot, és 10 percet hagyjuk pihenni a tésztát. Ezután közepesen magas hőfokon, oldalanként 2-2 perccel számolva megsütjük a palacsintákat. A szokásosnál egy picit vastagabb tésztát fogunk kapni, ezért csak 6 db jön ki belőle egy 25 cm átmérőjű palacsintasütőben. 

A kisült palacsintákat megkenjük baracklekvárral és megszórjuk darált dióval. Jobbról-balról behajtjuk a palacsinták szélét 2-2 cm-rel számolva, majd mindegyiket szépen felgöngyöljük. 

A csokiöntethez a vajat és a csokit egy tálban felolvasztjuk vízgőz fölött, és ezzel nyakon öntve, pár szem egész dióval és egy kis porcukorral megszórva tálaljuk a palacsintát.  

Zserbópalacsinta
Zserbópalacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ha téged is meggyőzött a zserbópalacsinta receptje, akkor most mutatunk néhány hasonlóan ütős kombinációt:

Somlói-palacsinta

Tiramisu-palacsinta

Fahéjas csigapalacsinta

www.streetkitchen.hu

A zserbó és a palacsinta külön-külön is okozott már feledhetetlen élményeket mindenkinek. Na de mi lesz, ha ezt a két csodás desszertet kombináljuk? Bátran kijelenthetem, hogy sikersztori! 🙂

Hozzávalók

6 db palacsintához
2 db
tojás
150 ml
tej
150 ml
szóda
200 g
finomliszt
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
10 g
holland kakaópor
50 g
darált dió
100 g
aszalt sárgabarack
4 ek
étolaj
A töltelékhez
250 g
baracklekvár
80 g
darált dió
A csokiöntethez
200 g
étcsokipasztilla
A tálaláshoz
12 szem
egész dió
1 ek
porcukor
70 g
vaj

Ha emlékeztek a tiramisu-palacsintánkra, akkor eláruljuk, hogy ez a zserbópalacsinta sem fog csalódást okozni! Mutatjuk, hogyan készül!

A palacsintához egy keverőtálban csomómentesre keverjük a tojásokat, a tejet, a szódát, a lisztet, a vaníliás cukrot, a kakaóport, a darált diót, valamint az aprított sárgabarackot, és 10 percet hagyjuk pihenni a tésztát. Ezután közepesen magas hőfokon, oldalanként 2-2 perccel számolva megsütjük a palacsintákat. A szokásosnál egy picit vastagabb tésztát fogunk kapni, ezért csak 6 db jön ki belőle egy 25 cm átmérőjű palacsintasütőben. 

A kisült palacsintákat megkenjük baracklekvárral és megszórjuk darált dióval. Jobbról-balról behajtjuk a palacsinták szélét 2-2 cm-rel számolva, majd mindegyiket szépen felgöngyöljük. 

A csokiöntethez a vajat és a csokit egy tálban felolvasztjuk vízgőz fölött, és ezzel nyakon öntve, pár szem egész dióval és egy kis porcukorral megszórva tálaljuk a palacsintát.  

Zserbópalacsinta
Zserbópalacsinta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra

Ha téged is meggyőzött a zserbópalacsinta receptje, akkor most mutatunk néhány hasonlóan ütős kombinációt:

Somlói-palacsinta

Tiramisu-palacsinta

Fahéjas csigapalacsinta

Ha tetszett a Zserbópalacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept