Hirdetés

Ázsiai kacsasaláta

Hozzávalók

1
főre
+

A húshoz

1 db egész kacsamell elfelezve
2 ek kínai ötfűszerkeverék
5 ek szójaszósz

A mázhoz

1 tk barna cukor
3 ek hoisin szósz
2 tk frissen reszelt gyömbér
2 ek szezámolaj
3 ek rizsecet
1 db lime leve
frissen őrölt bors

A salihoz

3 - 4 szál újhagyma felszeltelve
1 csokor retek felszeletelve
1 db piros chili felszeletelve
4 marék zöldsaláta-mix
2 - 3 ek szezámolaj
3 - 4 ek rizsecet
1 ek pirított szezámmag
1 ek fekete pirított szezámmag
só, bors
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Ázsiai kacsasaláta

Ezt a kacsamellet vegyétek fel a hétvégi sülthús-repertoárotokba, hiszen zseniáliiis!! Mázas, rengeteg ízzel és szafttal. A salinak pedig nagyon jól áll ez a szezámmagos íz.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

1
főre
+

A húshoz

1 db egész kacsamell elfelezve
2 ek kínai ötfűszerkeverék
5 ek szójaszósz

A mázhoz

1 tk barna cukor
3 ek hoisin szósz
2 tk frissen reszelt gyömbér
2 ek szezámolaj
3 ek rizsecet
1 db lime leve
frissen őrölt bors

A salihoz

3 - 4 szál újhagyma felszeltelve
1 csokor retek felszeletelve
1 db piros chili felszeletelve
4 marék zöldsaláta-mix
2 - 3 ek szezámolaj
3 - 4 ek rizsecet
1 ek pirított szezámmag
1 ek fekete pirított szezámmag
só, bors
Bevásárlólistához adom

A kacsamellet elfelezzük, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel, meglocsoljuk a szójaszósszal, és minimum fél órát hagyjuk állni. 

A máz hozzávalóit egy serepenyőbe rakjuk, beleöntjük a szójaszószt, amiben a kacsa pácolódott, és 5 percig forraljuk, hogy besűrűsödjön. A kacsa bőrét beirdaljuk, és hideg serpenyőben, bőrrel lefelé kezdjük sütni, közepes hőfokon. Amikor elkezd kiolvadni a zsírja, leöntjük róla. 5 percig így pirítjuk, majd felkapcsoljuk a legmagasabb fokozatra a hőt, és 2 perc alatt jól rásütünk. A felesleges zsírt, ami kisül, szintén leötnjük róla. Ezután megfordítjuk, és a másik oldalát is 3 percig pirítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, bőrrel felfelé, lekenjük a máz egy részével, és 200 fokra előmelegített sütőben 7 percig sütjük. Megfordítjuk, lekenjük a maradék mázzal, és 13 perc alatt készre sütjük. Ha megsült, tegyük át egy tányérra, és hagyjuk addig állni, amíg összedobjuk a salit. 

Ázsiai kacsasaláta

Ehhez nincs más dolgunk, mint az újhagymát, a retket és a chilit felszeletelni, majd összeforgatni az összes többi az hozzávalóval egy nagy tálban. A húst felszeleteljük és a salival tálaljuk.

Ha tetszett az ázsiai kacsasaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások