Gluténmentes
Laktózmentes
Vega
Vegán
Hozzávalók
- 100 g répa
- 200 g retek
- 1 kis csokor snidling
- 1 kis csokor koriander
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek rizsecet
- 1 ek világos szójaszósz
- 1 csipet chili
- 1 ek szezámmag
- 200 g savanyított retek
- só, bors
A savanyított retekhez (1 üveghez)
- 800 g retek
- 1 tk koriandermag
- 1 tk mustármag
- 5 ág friss kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 szem egész bors
- 1 l víz
- 170 ml fehérborecet
- 70 ml 20%-os étkezési ecet
- 4 ½ ek cukor
- 1 ek só
Hozzávalók
- 100 g répa
- 200 g retek
- 1 kis csokor snidling
- 1 kis csokor koriander
- 2 ek szezámolaj
- 2 ek rizsecet
- 1 ek világos szójaszósz
- 1 csipet chili
- 1 ek szezámmag
- 200 g savanyított retek
- só, bors
A savanyított retekhez (1 üveghez)
- 800 g retek
- 1 tk koriandermag
- 1 tk mustármag
- 5 ág friss kakukkfű
- 1 gerezd fokhagyma
- 5 szem egész bors
- 1 l víz
- 170 ml fehérborecet
- 70 ml 20%-os étkezési ecet
- 4 ½ ek cukor
- 1 ek só
A savanyított retekhez a retket megmossuk és cikkekre vágjuk. Egy üveg aljára szórjuk a koriandermagot, a mustármagot, a kakukkfüvet, a fokhagymát és az egész borsot, majd ráhalmozzuk a retket. A vizet, a kétféle ecetet, a cukrot és a sót összeforraljuk, majd teljesen felöntjük az üvegeket a savanyítólével. Lezárjuk és fejreállítjuk az üvegeket, így hagyjuk kihűlni őket, utána a hűtőbe tesszük.
A répát vékony csíkokra, a retket szeletekre, a snidlinget és a koriandert apróra vágjuk. Mindent alaposan összekeverünk egy tálban, hozzáadunk 200 g savanyított retket, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
Ha tetszett az ázsiai reteksaláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
BECSÜLT TÁPÉRTÉK
Becsült tápérték egy főre:
Fehérje: 4 g
Szénhidrát: 14 g
Zsír: 6 g
Kalória: 113 kcal
Becsült tápérték összesen:
Fehérje: 8.38 g
Szénhidrát: 27.33 g
Zsír: 12.75 g
Kalória: 225 kcal