Hirdetés
Green Kitchen

Babsaláta malacsülttel

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A malacsülthöz

1 kg egész bőrös malackaraj
só, bors
3 ág kakukkfű
2 - 3 tk fokhagyma-granulátum
200 ml sör
2 ek zsír

A babsalátához

1 fej lila hagyma (nagyobb)
800 g babkonzerv
250 g majonéz
4 púpozott ek tejföl
2 tk mustár
30 ml savanyúuborka-lé
4 - 6 db savanyú uborka (5-8 cm-es)
1 db alma
1 nagy csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Babsaláta malacsülttel

Egyelőre keresem a szavakat, hogy mit is írjak ehhez az ételhez. Tényleg annyira szuper, hogy ha megcsinálod, biztos visszatérő vendég lesz az étkezéseidnél. És a legjobb benne, ha esetleg marad belőle és később megéhezel, még mikrózni sem kell, mert hidegen az igazi. Örülj neki, ha a tányérodig elér. :D
Kipróbáltam, jóóó lett!
1
Hirdetés

Hozzávalók

4 - 6
főre
+

A malacsülthöz

1 kg egész bőrös malackaraj
só, bors
3 ág kakukkfű
2 - 3 tk fokhagyma-granulátum
200 ml sör
2 ek zsír

A babsalátához

1 fej lila hagyma (nagyobb)
800 g babkonzerv
250 g majonéz
4 púpozott ek tejföl
2 tk mustár
30 ml savanyúuborka-lé
4 - 6 db savanyú uborka (5-8 cm-es)
1 db alma
1 nagy csokor petrezselyem
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A húst erősen sózzuk, borsozzuk, és bedörzsöljük az apróra vágott kakukkfűvel és fokhagyma-granulátummal. Egy tepsire tesszük a karajt, bőrös oldalával lefelé, hogy minél több kollagén oldódjon ki belőle. Beleöntjük a tepsibe a sört – ügyelve arra, hogy ne a húsra locsoljuk, mert akkor lemossuk róla a fűszereket –, majd mellétesszük a zsírt is. Alufóliával letakarjuk, és 160 fokra előmelegített sütőben 2-2,5 órán keresztül sütjük. 

Amikor a hús puha, megfordítjuk a tepsiben, és alufólia nélkül, 190 fokon, további 30-40 percig sütjük. Sütés közben kétszer-háromszor meglocsoljuk a szaftjával. Mikor elkészült a hús, az alatta felgyülemlett szaftot egy edénybe tesszük, és kicsit visszaforraljuk, hogy egy nagyon intenzív ízű mártást kapjunk. Ha kell egy kis keményítővel sűrítjük. A húst – akár préselve, mert úgy szebben tudjuk szeletelni – szoba-hőmérsékletűre hűtjük, majd betesszük a hűtőbe. Míg a hús a hűtőben pihen, nekilátunk a salátának.

A lila hagymát szeletekre vágjuk, megszórjuk egy nagy csipet sóval, elkeverjük, és félretesszük fél órára. Így kevésbé lesz intenzív a hagyma íze, és kissé be is puhul. Ezt ha nem szeretnétek, akár ki is hagyhatjátok, de szerintem így sokkal jobb lesz a végeredmény.

Egy keverőtálba tesszük a lecsepegtetett babkonzervet, majd hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a mustárt és a savanyú uborka levét, majd a felkarikázott uborkát, almát, az apróra vágott petrezselymet és a lesózott, kinyomkodott, átmosott lila hagymát is.

babsaláta malacsülttel
Babsaláta malacsülttel

Ha tetszett a babsaláta malacsülttel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon

Ezeket is nézd meg:

Olasz babsaláta

Csípős zöldbabsaláta

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások