Saláták

Cukkinisaláta

Cukkinisaláta

Hozzávalók
A salátához
3 - 4 ek
olívaolaj
2 db
cukkini
10 szem
koktélparadicsom
400 g
fehérbabkonzerv
50 g
parmezán
Az öntethez
80 ml
olívaolaj
1 tk
citromlé
só, bors
0.5 mk
fokhagymapor
0.5 db
citrom reszelt héja
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A cukkinisaláta elkészítésének első lépéseként az olajat egy grillserpenyőbe öntjük, és elkezdjük hevíteni. A cukkiniket kb. 0,5 cm-es vastagságúra szeleteljük, megborsozzuk mindkét oldalukat, és meggrillezzük őket a serpenyőben. Rádobjuk 1-2 percre a koktélparadicsomokat is, hogy kapjanak egy kis pirult színt és ízt. A olívaolajat összekeverjük a citromlével, sóval, kevés borssal, fokhagymaporral, citromhéjjal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel. Egy nagy tálban összekeverjük a fehérbabot, a paradicsomot és a cukkinit az öntettel, egy tálra halmozzuk, és parmezánforgácsokat vágunk a tetejére.

A lédús, zsenge cukkini az egyik legnépszerűbb nyári zöldség, nem véletlenül! Frissítő és könnyű, diétához is remek alapanyag, amit igen sokféleképpen fel lehet használni a konyhában. Natúr ízvilága miatt jól passzol levesekbe, főzelékekbe, egytálételekbe, ragukba, de húsokhoz köretként, valamint rakottasokba is bátran tehetjük. Sőt, még desszert is készülhet belőle! Ha tetszett a cukkinisaláta, akkor feltétlenül próbáljátok ki ezeket a cukkinis kajákat is:

Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini

Szuperzöld házi pesztós cukkinileves

Cukormentes cukkini-brownie

www.streetkitchen.hu

Ha a kertben grillezgettek húsokat, akkor dobjátok fel a grillre pár cukkiniszeletet is, amiből aztán pikk-pakk ilyen szuper salátát tudtok majd készíteni. Ha pedig esik az eső, akkor egy sima grillserpenyő is tökéletes lesz erre a feladatra. ;)

Hozzávalók

2 - 3 főre
A salátához
3 - 4 ek
olívaolaj
2 db
cukkini
10 szem
koktélparadicsom
400 g
fehérbabkonzerv
50 g
parmezán
Az öntethez
80 ml
olívaolaj
1 tk
citromlé
só, bors
0.5 mk
fokhagymapor
0.5 db
citrom reszelt héja
0.5 csokor
menta
0.5 csokor
petrezselyem

A cukkinisaláta elkészítésének első lépéseként az olajat egy grillserpenyőbe öntjük, és elkezdjük hevíteni. A cukkiniket kb. 0,5 cm-es vastagságúra szeleteljük, megborsozzuk mindkét oldalukat, és meggrillezzük őket a serpenyőben. Rádobjuk 1-2 percre a koktélparadicsomokat is, hogy kapjanak egy kis pirult színt és ízt. A olívaolajat összekeverjük a citromlével, sóval, kevés borssal, fokhagymaporral, citromhéjjal, apróra vágott mentával és petrezselyemmel. Egy nagy tálban összekeverjük a fehérbabot, a paradicsomot és a cukkinit az öntettel, egy tálra halmozzuk, és parmezánforgácsokat vágunk a tetejére.

A lédús, zsenge cukkini az egyik legnépszerűbb nyári zöldség, nem véletlenül! Frissítő és könnyű, diétához is remek alapanyag, amit igen sokféleképpen fel lehet használni a konyhában. Natúr ízvilága miatt jól passzol levesekbe, főzelékekbe, egytálételekbe, ragukba, de húsokhoz köretként, valamint rakottasokba is bátran tehetjük. Sőt, még desszert is készülhet belőle! Ha tetszett a cukkinisaláta, akkor feltétlenül próbáljátok ki ezeket a cukkinis kajákat is:

Sajttal-juhtúróval töltött rántott cukkini

Szuperzöld házi pesztós cukkinileves

Cukormentes cukkini-brownie

Ha tetszett a Cukkinisaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept