Hirdetés

Felturbózott tésztasaláta csirkével

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A csirkéhez:

300 g csirkemell
bors
olívaolaj
szárított oreganó
szárított bazsalikom

A salátához:

1 db avokádó
1 fej lilahagyma
4-5 db aszalt paradicsom
6-7 szem koktélparadicsom
1 marék fekete olívabogyó
100 g fetasajt
1-2 ek pirított fenyőmag
2 marék száraz masnitészta

Az öntethez:

150 ml görögjoghurt
70 ml olívaolaj
2 ek majonéz
1/2 db citrom kifacsart leve
1 mk cukor
1 mk bazsalikom (friss vagy szárított)
1 mk szárított oregano
bors
Hirdetés

Felturbózott tésztasaláta csirkével

Egy jó tésztasali a melegebb napokon meg tudja menteni az ember életét, ez a felturbózott recept viszont bármikor életmentő! :D Ha egy laktató vacsira vágytok, mentsétek le a receptet!
Hirdetés

Hozzávalók

Hozzávalók
4
főre

A csirkéhez:

300 g csirkemell
bors
olívaolaj
szárított oreganó
szárított bazsalikom

A salátához:

1 db avokádó
1 fej lilahagyma
4-5 db aszalt paradicsom
6-7 szem koktélparadicsom
1 marék fekete olívabogyó
100 g fetasajt
1-2 ek pirított fenyőmag
2 marék száraz masnitészta

Az öntethez:

150 ml görögjoghurt
70 ml olívaolaj
2 ek majonéz
1/2 db citrom kifacsart leve
1 mk cukor
1 mk bazsalikom (friss vagy szárított)
1 mk szárított oregano
bors

A csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a sóval, borssal, fűszerekkel és olívaolajon egy forró serpenyőben pár perc alatt megsütjük. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A salátához az avokádót, hagymát, aszalt paradicsomot kis szeletekre, a koktélparadicsomot pedig félbe vágjuk. Az öntet hozzávalóit egy kisebb befőttesüvegbe rakjuk, rázárjuk a tetejét és alaposan összerázzuk. Egy nagy tálba pakoljuk a kihűlt csirkét, a tésztát, avokádót, paradicsomot, olívabogyót, hagymát, rámorzsoljuk a fetasajtot, leöntjük az öntettel és alaposan átkeverjük. A tetejét megszórjuk pirított fenyőmaggal és tálalásig hűtőben tároljuk.

r
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások