Hozzávalók
A csirkéhez:
- 300 g csirkemell
- só
- bors
- olívaolaj
- szárított oreganó
- szárított bazsalikom
A salátához:
- 1 db avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 4 - 5 db aszalt paradicsom
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 marék fekete olívabogyó
- 100 g fetasajt
- 1 - 2 ek pirított fenyőmag
- 2 marék száraz masnitészta
Az öntethez:
- 150 ml görögjoghurt
- 70 ml olívaolaj
- 2 ek majonéz
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 mk cukor
- 1 mk bazsalikom (friss vagy szárított)
- 1 mk szárított oregano
- só
- bors
Hozzávalók
A csirkéhez:
- 300 g csirkemell
- só
- bors
- olívaolaj
- szárított oreganó
- szárított bazsalikom
A salátához:
- 1 db avokádó
- 1 fej lilahagyma
- 4 - 5 db aszalt paradicsom
- 6 - 7 szem koktélparadicsom
- 1 marék fekete olívabogyó
- 100 g fetasajt
- 1 - 2 ek pirított fenyőmag
- 2 marék száraz masnitészta
Az öntethez:
- 150 ml görögjoghurt
- 70 ml olívaolaj
- 2 ek majonéz
- ½ db citrom kifacsart leve
- 1 mk cukor
- 1 mk bazsalikom (friss vagy szárított)
- 1 mk szárított oregano
- só
- bors
A csirkét kisebb darabokra vágjuk, megszórjuk a sóval, borssal, fűszerekkel és olívaolajon egy forró serpenyőben pár perc alatt megsütjük. A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük. A salátához az avokádót, hagymát, aszalt paradicsomot kis szeletekre, a koktélparadicsomot pedig félbe vágjuk. Az öntet hozzávalóit egy kisebb befőttesüvegbe rakjuk, rázárjuk a tetejét és alaposan összerázzuk. Egy nagy tálba pakoljuk a kihűlt csirkét, a tésztát, avokádót, paradicsomot, olívabogyót, hagymát, rámorzsoljuk a fetasajtot, leöntjük az öntettel és alaposan átkeverjük. A tetejét megszórjuk pirított fenyőmaggal és tálalásig hűtőben tároljuk.