Hozzávalók
- 1 db bőrös kacsamell
- 2 nagy marék bébispenót
- só, bors
- 2 nagy marék rukkola
- 2 nagy marék madársaláta
- 1 db gránátalma
- pár szem koktélparadicsom
- 50 ml balzsamecetes öntet
a tálaláshoz
- friss bagett
Isteni kacsamell saláta
Hozzávalók
- 1 db bőrös kacsamell
- 2 nagy marék bébispenót
- só, bors
- 2 nagy marék rukkola
- 2 nagy marék madársaláta
- 1 db gránátalma
- pár szem koktélparadicsom
- 50 ml balzsamecetes öntet
a tálaláshoz
- friss bagett
A kacsamellet picit megsózzuk és egy száraz serpenyőben először a bőrös részével lefelé megpirítjuk, közepes lángon, hogy kisüljön a kacsa zsírja.
Amikor már aranybarnára pirult a bőre, megfordítjuk és egy vékonyabb kérget sütünk a húsos oldalára is. 160 fokra előmelegített sütőbe rakjuk 13 percre, majd kivesszük és kicsit félrerakjuk pihenni. A salátaféléket egy nagy tányéron összekeverjük, lelocsoljuk balzsamecetes dresszinggel. Ráhalmozzuk a szeletekre vágott kacsamellet, megszórjuk a gránátalmával és pár szem félbevágott paradicsomot is dobunk rá.
Ha tetszett a kacsamell saláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!