Hozzávalók
- 250 g friss spenót
- 1 tk cukor
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek mirin
- 2 ek víz
- 2 ek szezámmag
Hozzávalók
- 250 g friss spenót
- 1 tk cukor
- 1 ek szójaszósz
- 1 ek mirin
- 2 ek víz
- 2 ek szezámmag
A spenótsaláta elkészítéséhez a spenótot forrásban lévő vízben 2-3 perc alatt puhára főzzük, majd hideg vízben áztatva lehűtjük. A salátaöntethez egy kis tálkában összekeverjük a szójaszószt, a mirint, a cukrot és a vizet.
A szezámmagot egy serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd egy zacskóba helyezve enyhén megütögetjük, hogy jobban felszabaduljanak az aromák. Ezt követően kinyomkodjuk a spenótból a vizet, majd egy késsel 3-4 cm hosszú darabokra vágjuk.
Egy salátástálba tesszük a spenótot, ráöntjük a salátaöntetet, majd megszórjuk a pirított szezámmaggal. Kész is van a szuper finom és gyors hideg japán spenótsaláta.
Elkészítési idő: 10 perc