Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g spagetti
4 - 5 ek olívaolaj
1 szál sárgarépa (kb. 200 g / szál)
1 db pak choi (kb. 200 g / db)
1 szál újhagyma
200 g csirkemellfilé
2 db tojás
2 ek szójaszósz
1 ek osztrigaszósz
½ ek fekete rizsecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Kínai pirított tészta

A kínai pirított tészta itthon is egy mindennapi étellé vált, nem beszélve arról, hogy millióféleképpen lehet elkészíteni. Szerintem a pirított tészta titka a tésztaválasztásban és a főzési időben rejlik. Ezt a receptet akár egy kezdő konyhatündér is el tudja készíteni!
Kipróbáltam, jóóó lett!
16
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
250 g spagetti
4 - 5 ek olívaolaj
1 szál sárgarépa (kb. 200 g / szál)
1 db pak choi (kb. 200 g / db)
1 szál újhagyma
200 g csirkemellfilé
2 db tojás
2 ek szójaszósz
1 ek osztrigaszósz
½ ek fekete rizsecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tészta kifőzéséhez egy fazékban felteszünk forrni sós vizet, és 9 perc alatt al dentére főzzük a tésztát. Leszűrjük, meglocsoljuk 1-2 ek olívaolajjal, mert nem szeretnénk, ha összeragadna, és hideg vízzel átöblítjük, majd kiterítve egy tálcára tesszük, hogy kicsit lehűtsük. 

A sárgarépát vékony szeletekre vágjuk, majd a szeleteket felcsíkozzuk. A pak choi végét levágjuk, majd széltében felszeleteljük, azaz felcsíkozzuk. Az újhagymát elfelezzük, majd vékony szeletekre vágjuk. A csirkemellett vékony csíkokra vágjuk. Csirkehús helyett használhatunk rákot, darált sertés- vagy marhahúst is. 

Egy tálban a tojásokat simára keverjük, enyhén sózzuk, majd egy erős lángon hevített wok serpenyőbe 1 ek olívaolajat öntünk. Beletesszük a felvert tojást, hogy egy omlettet készítsünk belőle. Amikor kezd szilárdulni a tojás, kisebb darabokra törjük, majd kivesszük a wokból, és félretesszük.

A forró wokban 2 ek olívaolajat melegítünk, és beledobjuk a csirkemellet. Amikor kicsit fehéredik a hús, hozzáadjuk az újhagymát, és 1-2 perc után a répát és a pak choi-t is. Közepes fokozaton összepirítjuk őket, majd beletesszük a tésztát, a világos szójaszószt, az osztrigaszószt és 1 tk sót szórunk bele, majd salátakeverővel lazán összekeverjük a wok tartalmát. Ha kaptok sötét szójaszószt, azzal erősebben be lehet színezni a tésztát. 

Befejezés és tálalás

Ezután beletesszük a darabokra tört omlettet, és összekeverjük. Miután levettük a tűzhelyről, hozzáadjuk a rizsecetet, és kész is a pirított tésztánk.

Kínai pirított tészta
Kínai pirított tészta
  • Előkészítési idő: 15 perc
  • Elkészítési idő: 15 perc
  • Összesen: 30 perc

Ha tetszett a kínai pirított tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?