Hozzávalók
A krumplihoz
- 500 g krumpli
- 4 szelet bacon
- 1 csokor friss petrezselyem (kisebb)
- 1 ág friss rozmaring
- pár levél friss bazsalikom
- 10 g parmezán
- só, bors
A csirkéhez
- 300 g csirkemell
- 2 ek balzsamecet
- 4 ág friss kakukkfű
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 4 szem koktélparadicsom
- fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem (kisebb)
A tálaláshoz
- 1 marék rukkola
Kakukkfüves csirkesaláta baconbundás krumplival
Hozzávalók
A krumplihoz
- 500 g krumpli
- 4 szelet bacon
- 1 csokor friss petrezselyem (kisebb)
- 1 ág friss rozmaring
- pár levél friss bazsalikom
- 10 g parmezán
- só, bors
A csirkéhez
- 300 g csirkemell
- 2 ek balzsamecet
- 4 ág friss kakukkfű
- só, bors
- 2 ek olívaolaj
- 4 szem koktélparadicsom
- fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem (kisebb)
A tálaláshoz
- 1 marék rukkola
A krumplit megpucoljuk és nagyobb darabokra vágjuk. Sós, lobogó vízben 10 percig főzzük, leszűrjük. A bacont megsütjük és a visszamaradt zsiradékon kicsit megpirítjuk a krumplit.
A bacont az összes többi hozzávalóval egy aprítógépben lezúzzuk és rányomkodjuk ezt a keveréket a krumplira. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Közben felkockázzuk a csirkét, összeforgatjuk balzsamecettel, kakukkfűvel, sóval, borssal, és elkezdjük pirítani az olajon. Amikor már elkezdte kiengedni a nedvességet, rárakjuk az elfelezett koktélparit, és a felszeletelt fokhagymát. Közepes lángon addig pirítjuk, amíg az egész össze nem sül picit. A legvégén megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, majd a krumplival és rukkolával tálaljuk.
Ha tetszett a kakukkfüves csirkesaláta baconbundás krumplival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!