Hozzávalók
Az öntethez
- 3 db tojás
- 150 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 db lime leve
- 1 ek dijoni mustár
- 2 ek kapribogyó
- 3 db olajban eltett szardella
- 2 ek Worcester-szósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 g parmezán
- 1 ek porcukor
Az összeállításhoz
- 1 fej római saláta
- 20 g parmezán
- 1 ek olívaolaj
- 4 szelet toastkenyér
Lajos-féle cézársaláta
Hozzávalók
Az öntethez
- 3 db tojás
- 150 ml olívaolaj
- só, bors
- 1 db lime leve
- 1 ek dijoni mustár
- 2 ek kapribogyó
- 3 db olajban eltett szardella
- 2 ek Worcester-szósz
- 4 gerezd fokhagyma
- 20 g parmezán
- 1 ek porcukor
Az összeállításhoz
- 1 fej római saláta
- 20 g parmezán
- 1 ek olívaolaj
- 4 szelet toastkenyér
A Lajos-féle cézársaláta első lépéseként az öntethez a tojásokat 4 percig főzzük forró vízben, majd lehűtjük és megpucoljuk. Az összes többi hozzávalóval együtt egy mély mérőpohárba tesszük a lágytojásokat, és egy botmixer segítségével krémesre turmixoljuk. Ha esetleg túl sűrű lenne a mártás, egy kis csemegeuborka-lével hígíthatjuk.
A salátát megmossuk és leveleire szedjük. Egy nagyobb tálba rétegezzük a salátaleveleket úgy, hogy minden réteget meglocsolunk az öntettel és megszórunk reszelt parmezánnal. Végül meglocsoljuk olívaolajjal, és pirított toastkenyérrel tálaljuk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a Lajos-féle cézársaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!