Gluténmentes
Hozzávalók
- 800 g cékla
- só
- 200 g majonéz
- 200 g tejföl
- 1 ek porcukor
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- ½ csokor kapor + a tálaláshoz 4-5 levél
Majonézes céklasaláta
Hozzávalók
- 800 g cékla
- só
- 200 g majonéz
- 200 g tejföl
- 1 ek porcukor
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor petrezselyem
- ½ csokor kapor + a tálaláshoz 4-5 levél
A majonézes céklasaláta elkészítéséhez először a céklát enyhén sós vízben megfőzzük. Miután megpuhult, hideg vízzel lehűtjük, meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
Egy keverőtálban összekeverjük a majonézt, a tejfölt, porcukrot, finomra vágott lila hagymát, a reszelt fokhagymát, az aprított petrezselymet és kaprot, sózzuk, majd belekeverjük a céklát is. A kész céklasalátát tálba szedjük és pár levél kaporral díszítjük. Sült húsok, halak és grillezett sajtok mellé mennyei köret.
- Elkészítési idő: 15 perc
- Főzési idő: kb. 1 óra
- Hűtési idő: 30 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több saláta, aminek elmaradhatatlan eleme a majonéz:
Lilahagymás-majonézes krumplisaláta