Hozzávalók
A húshoz
- 1 db szűzérme
- só, bors
- 2 ek magos dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
A lencsesalihoz
- 200 g lencse
- 1 szál zellerszár
- 1 db savanykás zöld alma
- 1 csokor tárkony ((kisebb))
- só, bors
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
Mustáros szűzérme tárkonyos-zöld almás lencsesalátával
Hozzávalók
A húshoz
- 1 db szűzérme
- só, bors
- 2 ek magos dijoni mustár
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek vaj
A lencsesalihoz
- 200 g lencse
- 1 szál zellerszár
- 1 db savanykás zöld alma
- 1 csokor tárkony ((kisebb))
- só, bors
- 4 - 5 ek olívaolaj
- 1 ek fehérborecet
A szűzérmét sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, majd 2 evőkanál olívaolajon kb. 3-5 perc alatt aranybarnára kérgesítjük. Hozzádobjuk a vajat, még 1 percig pirítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 10-15 perc alatt készre sütjük.
A lencsét megfőzzük, majd összekeverjük a kockákra vágott zellerszárral, almával és az aprított tárkonnyal. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az olívaolajat és a fehérborecetet, és a hús mellé kínáljuk.
Ha tetszett a mustáros szűzérme receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!