Hirdetés
Green Kitchen

Mustáros szűzérme tárkonyos-zöld almás lencsesalátával

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

1 db szűzérme
só, bors
2 ek magos dijoni mustár
2 ek olívaolaj
1 ek vaj

A lencsesalihoz

200 g lencse
1 szál zellerszár
1 db savanykás zöld alma
1 csokor tárkony ((kisebb))
só, bors
4 - 5 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:

Hirdetés

Mustáros szűzérme tárkonyos-zöld almás lencsesalátával

Szilveszteri örök klasszikus egy langyos salátává formálva, isteni mustáros, porhanyós szűzérmével és egy kis különleges, belecsempészett tárkonyos ízvilággal? Igeeen!
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+

A húshoz

1 db szűzérme
só, bors
2 ek magos dijoni mustár
2 ek olívaolaj
1 ek vaj

A lencsesalihoz

200 g lencse
1 szál zellerszár
1 db savanykás zöld alma
1 csokor tárkony ((kisebb))
só, bors
4 - 5 ek olívaolaj
1 ek fehérborecet
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója az:


Hirdetés

A szűzérmét sózzuk, borsozzuk, megkenjük a mustárral, majd 2 evőkanál olívaolajon kb. 3-5 perc alatt aranybarnára kérgesítjük. Hozzádobjuk a vajat, még 1 percig pirítjuk, majd 170 fokra előmelegített sütőben, mérettől függően, kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. 

Mustáros szűzérme

A lencsét megfőzzük, majd összekeverjük a kockákra vágott zellerszárral, almával és az aprított tárkonnyal. Sózzuk, borsozzuk, ráöntjük az olívaolajat és a fehérborecetet, és a hús mellé kínáljuk.

Ha tetszett a mustáros szűzérme receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások