Hozzávalók
- 1 db sütőtök
- só, bors
- 2 db piros chili (kisebb)
- olívaolaj
- 6 - 8 levél friss zsálya
- 10 - 12 szem szilva
- 4 ek krémsajt
- 4 ek pirított tökmag
A dresszinghez
- 50 g aszalt szilva
- 3 - 4 ek szilvalekvár
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 50 ml vörösborecet
Hozzávalók
- 1 db sütőtök
- só, bors
- 2 db piros chili (kisebb)
- olívaolaj
- 6 - 8 levél friss zsálya
- 10 - 12 szem szilva
- 4 ek krémsajt
- 4 ek pirított tökmag
A dresszinghez
- 50 g aszalt szilva
- 3 - 4 ek szilvalekvár
- só, bors
- 100 ml olívaolaj
- 50 ml vörösborecet
A sütőtököt elfelezzük, a magokat kikaparjuk, és 1-1,5 cm vastag szeletekre vágjuk, sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, összeforgatjuk sóval, borssal, felszeletelt chilivel, egy kevés olívaolajjal, zsályalevelekkel, és 220 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg egy kis színt nem kap (20-30 perc).
A dresszinghez apróra vágjuk a szilvát, és leturmixoljuk a lekvárral, majd mehet bele a többi hozzávaló is.
Tálalásnál a tököt a tányérra tesszük, erre jöhet a kis kockákra vágott szilva, a krémsajt, a dresszing, végül pedig a sült zsályalevelek és a pirított tökmag.
Ha tetszett a szilvás-krémsajtos sütőtöksaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!