A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg vajtök
- 4 ek étolaj
- só, bors
Az öntethez
- 500 g görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 db citrom
- 2 ek méz
A tálaláshoz
- 4 ek extraszűz olívaolaj
- 1 csokor kapor
A SMART rovat támogatója az
A SMART rovat támogatója az
Hozzávalók
- 1 kg vajtök
- 4 ek étolaj
- só, bors
Az öntethez
- 500 g görög joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 db citrom
- 2 ek méz
A tálaláshoz
- 4 ek extraszűz olívaolaj
- 1 csokor kapor
A vajtököt megpucoljuk, félbevágjuk, ha szükséges, eltávolítjuk belőle a magokat, és a húsát 3-4 cm-es rusztikus darabokra vágjuk. Egy tepsire halmozzuk, meglocsoljuk az olajjal és sózzuk, borsozzuk. Óvatosan összekeverjük, és 220 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük. (Arra ügyeljünk, hogy ne süssük agyon, mert akkor szét fog mállni a saláta bekeverésénél.) Ha megsült, tálalásig félretesszük a hűtőbe.
Az öntethez a joghurtot, a citromlevet és a mézet egy edényben összekeverjük, és hozzáadjuk a 0,5 cm-es kockára vágott hagymát és a reszelt fokhagymát is. Ezután óvatosan a kihűtött vajtökhöz keverjük a dresszinget. Jót tesz neki, ha pár órát pihen a hűtőben, de akár egy egész éjszakát is állhat, hogy kellően összeérjenek az ízek.
A kész salátát egy tányérba kanalazzuk, meglocsoljuk olívaolajjal, és friss kaporlevelekkel díszítjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 15 perc
Ha tetszett a kapros-joghurtos vajtöksaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!