Hozzávalók
- 500 g padlizsán
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 20 g light majonéz
- só, bors
- 50 g feta
- 20 g lila hagyma
- ½ csokor snidling
- 40 g aszalt paradicsom
- 1 csomag szénhidrátcsökkentett kenyér
Aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrém
Hozzávalók
- 500 g padlizsán
- 2 - 3 gerezd fokhagyma
- 20 g light majonéz
- só, bors
- 50 g feta
- 20 g lila hagyma
- ½ csokor snidling
- 40 g aszalt paradicsom
- 1 csomag szénhidrátcsökkentett kenyér
Az aszalt paradicsomos-fetás padlizsánkrémhez a padlizsánt hosszában félbevágjuk, beleszúrjuk a fokhagymagerezdeket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt megsütjük. Kikaparjuk a belsejét, majd hozzáadjuk a majonézt, sózzuk, borsozzuk, és egy botmixerrel krémesre zúzzuk. A fetát összemorzsoljuk, a lila hagymát nagyon finomra, a snidlinget finomra, az aszalt paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk, és alaposan elkeverjük a padlizsánkrémmel. Szénhidrátcsökkentett kenyérrel fogyasztjuk.
- Elkészítési idő: 1 óra
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Padlizsánt természetesen nemcsak krémként, hanem tésztákban, húsos kajákban is fel lehet használni. Ha nem hiszed, akkor mutatjuk:
Krémes sült padlizsános tészta