Hozzávalók
- 500 g krémsajt
- 150 g cukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 3 db tojás
- 240 ml habtejszín
- 22 - 25 g liszt (+ a formához)
- vaj a forma kikenéséhez
Hozzávalók
- 500 g krémsajt
- 150 g cukor
- 1 tk vaníliaaroma
- 3 db tojás
- 240 ml habtejszín
- 22 - 25 g liszt (+ a formához)
- vaj a forma kikenéséhez
A baszk sajttorta elkészítéséhez először a krémsajtot 2-3 perc alatt kihabosítjuk a cukorral és a vaníliával, majd egyesével belekeverjük a tojásokat, végül a habtejszínt és a lisztet is.
Sütőpapírral kibéleljük a tortaformát, az oldalát pedig kivajazzuk és kilisztezzük, majd beleöntjük a tésztát, kicsit megütögetjük a forma alját, és 200 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük. A magas hőmérsékleten való sütéstől az alja és a teteje nagyon megsül, de így lesz igazán karamellás az íze.
Hagyjuk teljesen kihűlni, és felszeletelve tálaljuk.
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!