Hozzávalók
- 2 l víz
- 1 nagy csipet só
- 2 ek 10%-os ételecet
- 6 db tojás
Hozzávalók
- 2 l víz
- 1 nagy csipet só
- 2 ek 10%-os ételecet
- 6 db tojás
A buggyantott tojás elkészítésétől sokan félnek, de ha bemagoljátok a következő lépéseket, perfekt lesz a végeredmény!
Egy nagyobb lábasban elkezdjük felforralni a vizet a sóval és az ecettel. Nem kell, hogy lobogjon, elég, ha éppen csak gyöngyözik.
A tojásokat egyesével egy csészébe vagy egy kis tálkába ütjük, innen pedig óvatosan a vízbe állított merőkanálba zuttyantjuk. Nagyjából 2-3 perc főzés után egy szilikonspatula vagy kanál segítségével a már kissé megszilárdult tojást óvatosan kifordítjuk a merőkanálból a vízbe. További 2-3 perc főzés után kellőképp meg is buggyan a tojás, ekkor egy szűrőkanállal óvatosan kiszedhetjük.
Ha egyszerre többet szeretnénk szervírozni, akkor az ecetes fürdőből először hideg vízbe szedjük őket. A visszamelegítéshez az elkészült tojásokat 1-2 percre visszatesszük a főzővízbe, hogy éppen csak átmelegedjenek, de ne főjenek tovább.
A sima avokádós pirítós is príma választás, de ha ránk hallgattok, kipróbáljátok a fetás avokádókrémes pirítóst buggyantott tojással, serranoropogóssal!
Ha tetszett a buggyantott tojás receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tuti alaprecept, ha kezdő vagy a konyhában, de nem riadsz vissza a fejlődéstől:
Így készíts perfekt palacsintát