Csirkepaprikás gnocchi

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
600 - 700 g csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
½ db paprika
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
kb. 1 l alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 kg gnocchi
Hozzávaló kipipálva
5 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Csirkepaprikás gnocchi

Az olasz és a magyar konyha tökéletes házassága. Ha szeretnétek, házilag is elkészíthető a gnocchi, de ha nincs sok időtök, akkor mindenképpen legyen ez a verzió.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

4
főre
+
Hozzávaló kipipálva
1 fej hagyma
Hozzávaló kipipálva
2 gerezd fokhagyma
Hozzávaló kipipálva
600 - 700 g csirkemellfilé
Hozzávaló kipipálva
½ db paprika
Hozzávaló kipipálva
1 db paradicsom
Hozzávaló kipipálva
2 ek olaj
Hozzávaló kipipálva
só, bors
Hozzávaló kipipálva
2 ek pirospaprika
Hozzávaló kipipálva
1 tk őrölt kömény
Hozzávaló kipipálva
kb. 1 l alaplé
Hozzávaló kipipálva
1 kg gnocchi
Hozzávaló kipipálva
5 ek tejföl
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A csirkepaprikás gnocchi elkészítéséhez a kétfajta hagymát apróra vágjuk. A csirkét akkora darabokra vágjuk fel, mint amekkora a gnocchi, ami nekem nagyjábó 2-3 cm-es volt. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk fel. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymákat, majd sózzuk és borsozzuk, végül rárakjuk a paprikát és a paradicsomot. Ha összeestek a zöldségek, megszórjuk a fűszerekkel, majd 300 ml alaplével felöntjük. Ha teljesen megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk az alapot, belerakjuk a húst, és elkezdjük főzni. Közben 100-200 ml alaplével öntögetjük fel. Legalább 30 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús. 

Végül belerakjuk a gnocchit, és ha nincs elég szaftja, még öntünk rá 100 ml alaplevet, és nagyjából 2 perc alatt összefőzzük. A tejfölt kikeverjük egy kis szafttal, visszaöntjük a raguba, és ha újra felforr, el is készültünk.

csirkepaprikás gnocchi

Elkészítési idő: 50 perc

Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Még több csirkepaprikás:

Lajos-féle csirkepaprikás
Csirkepaprikás-pite
Magyaros lasagne csirkepaprikás töltelékkel

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?