Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 600 - 700 g csirkemellfilé
- ½ db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- kb. 1 l alaplé
- 1 kg gnocchi
- 5 ek tejföl
Hozzávalók
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 600 - 700 g csirkemellfilé
- ½ db paprika
- 1 db paradicsom
- 2 ek olaj
- só, bors
- 2 ek pirospaprika
- 1 tk őrölt kömény
- kb. 1 l alaplé
- 1 kg gnocchi
- 5 ek tejföl
A csirkepaprikás gnocchi elkészítéséhez a kétfajta hagymát apróra vágjuk. A csirkét akkora darabokra vágjuk fel, mint amekkora a gnocchi, ami nekem nagyjábó 2-3 cm-es volt. A paprikát és a paradicsomot kis kockákra vágjuk fel. Az olajon üvegesre pirítjuk a hagymákat, majd sózzuk és borsozzuk, végül rárakjuk a paprikát és a paradicsomot. Ha összeestek a zöldségek, megszórjuk a fűszerekkel, majd 300 ml alaplével felöntjük. Ha teljesen megpuhultak a zöldségek, leturmixoljuk az alapot, belerakjuk a húst, és elkezdjük főzni. Közben 100-200 ml alaplével öntögetjük fel. Legalább 30 percig főzzük, amíg teljesen meg nem puhul a hús.
Végül belerakjuk a gnocchit, és ha nincs elég szaftja, még öntünk rá 100 ml alaplevet, és nagyjából 2 perc alatt összefőzzük. A tejfölt kikeverjük egy kis szafttal, visszaöntjük a raguba, és ha újra felforr, el is készültünk.
Elkészítési idő: 50 perc
Ha tetszett a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több csirkepaprikás:
Lajos-féle csirkepaprikás
Csirkepaprikás-pite
Magyaros lasagne csirkepaprikás töltelékkel