Hozzávalók
- 300 g tetszőleges halfilé (pl. pisztráng, kárász)
- 2 - 3 ek sűrített paradicsom
- 1 ½ kg egész ponty
- 2 fej hagyma (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 3 db paradicsom
- 4 l víz
- 4 ek pirospaprika
- só, bors
- 4 - 5 db babérlevél
- 300 ml fehérbor
- 0.25 db citrom leve
- 5 ek tejföl
Hozzávalók
- 300 g tetszőleges halfilé (pl. pisztráng, kárász)
- 2 - 3 ek sűrített paradicsom
- 1 ½ kg egész ponty
- 2 fej hagyma (nagy)
- 4 gerezd fokhagyma
- 2 db paprika
- 3 db paradicsom
- 4 l víz
- 4 ek pirospaprika
- só, bors
- 4 - 5 db babérlevél
- 300 ml fehérbor
- 0.25 db citrom leve
- 5 ek tejföl
A korhely halászlé elkészítéséhez először a halfiléket besózzuk és bekenjük a sűrített paradicsommal.
A kibelezett, megtisztított pontyot feldaraboljuk, a fejet kidobjuk (de ha szeretjük, az is mehet a levesbe), és egy nagy lábasba tesszük az apróra vágott hagymával, fokhagymával, paprikával és paradicsommal. Felöntjük a vízzel, felforraljuk, majd megszórjuk a pirospaprikával a tetejét, és elkeverjük benne, plusz mehet bele egy kevés só, bors és a babérlevél. Addig főzzük, amíg a 70%-a lesz kb. az egész, és szétfő a hal és a zöldségek.
Ezután átpasszírozzuk, beleöntjük a bort, felforraljuk, belerakjuk a filéket, 6-7 percet főzzük, meglocsoljuk a citromlével, a tejfölt pedig kikeverjük pár merőkanál halászlével, visszaöntjük, forralunk egyet rajta, és kész is.
Ha tetszett a korhely halászlé receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!