A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 120 g vaj
- 80 g pisztácia
- 3 db tojás
- 110 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 100 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
A fantasztikus desszertek támogatója a
A fantasztikus desszertek támogatója a
Hozzávalók
- 120 g vaj
- 80 g pisztácia
- 3 db tojás
- 110 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 100 g liszt
- 1 csipet só
- 1 tk sütőpor
- 1 db citrom leve és reszelt héja
Fotó: Szilágyi NóriA vajat felolvasztjuk és hagyjuk hűlni. A pisztáciát egy aprítógépben addig zúzzuk amíg szinte liszt állagú nem lesz. A tojásokat habosra keverjük a cukorral és vaníliás cukorral. A lisztet összekeverjük a sóval, reszelt citromhéjjal, sütőporral és az őrölt pisztáciával, végül összeforgatjuk a citrom facsart levével, a cukros tojáshabbal és hozzácsorgatjuk keverés közben az olvasztott vajat is. A masszát 20 percre hűtőbe rakjuk. A sütőt előmelegítjük 210 fokra. A madeleine forma mélyedéseit picit kivajazzuk, kilisztezzük, úgy hogy az összes felesleges lisztet kiütögetjük a formából. A lyukakba 1-1 teáskanálnyi masszát rakunk és kb. 10 perc alatt megsütjük őket. Még forrón egy rácshoz ütjük finoman a forma szélét, és hagyjuk, hogy kipotyogjanak belőle a megsült kis kagylók.