Hozzávalók
A tésztához
- 320 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltéshez
- 1 üveg piros lekvár
Lekváros linzer
Hozzávalók
A tésztához
- 320 g liszt
- 200 g hideg vaj
- 100 g porcukor
- 1 db tojássárgája
- 1 csipet só
- 1 db citrom reszelt héja
A töltéshez
- 1 üveg piros lekvár
A lekváros linzer elkészítése nem bonyolult, de jó tudni néhány trükköt, hogy tökéletes legyen a végeredmény. Először a tésztához a hozzávalókat összegyúrjuk (fontos, hogy minél kevesebb kézmeleg érje a tésztát, ha nagyon túlgyúrjuk, megolvad a vaj, és úgy kevésbé lesz omlós a végeredmény), fóliába csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe rakjuk pihenni.
A tésztát ezután lisztezett deszkán 2-3 mm vastagságúra nyújtjuk, és azonos számú sima korongot, illetve ugyanennyi, középen lyukas korongot szúrunk ki belőle. A leeső darabokat újra összegyúrjuk, kinyújtjuk és kiszúrjuk.
Sütőpapíros tepsire rakosgatjuk a korongokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük őket. Megtöltjük a linzereket a lekvárral, és jól zárható dobozkában tároljuk.
- Előkészítés és pihentetés: 75 perc
- Szaggatás és sütés: 28-30 perc
- Töltés: 15 perc
- Összesen: 118-120 perc
Ha tetszett a lekváros linzer receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több édes süti a Street Kitchen oldaláról, ha szeretitek a házi finomságokat!
Cukormentes mákos-citromos keksz
Fahéjas mini csavart csokis mártogatóssal