Hirdetés
Green Kitchen

OMG: sajttal és virslivel töltött lángos

Hozzávalók

½ kg liszt
25 g (fél csomag) élesztő
1 ek olaj
2 tk só

Feltétek

tejföl
sajt
virsli
fokhagyma
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

OMG: sajttal és virslivel töltött lángos

A Fény utcai piac méltán híres töltött lángosa ihlette ezt a receptet. Ott is virslivel és sajttal operálnak, mi pedig pontról-pontra lekövettük az eredeti verziót.

Eredetileg egy interjút is fel akartunk venni a témában a piacon, Jani meg is jelent a megbeszélt 7:30-as időpontban, de Peti (az operatőr) elaludt, mert nem szólalt meg a telefonján (iphone 5s) beállított ébresztő. MIÉRT?? Aki tud erre megoldást, írja meg nekünk Facebookon. :D 
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

½ kg liszt
25 g (fél csomag) élesztő
1 ek olaj
2 tk só

Feltétek

tejföl
sajt
virsli
fokhagyma
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

4 egszerű lépés választ el titeket attól, hogy rövid időre boldog töltött lángos tulajdonosok legyetek. Íme:

1.: az élesztőt 3 dl langyos vízbe morzsoljuk és hagyjuk, hogy kb. 10-15 perc alatt felfusson. Ha kezd kimászni a pohárból és halkan pezseg, akkor már mehet is a liszthez. Hozzáadjuk a sót, az olajat és 10 perc alatt alaposan kidagasztjuk. A tálban hagyjuk a tésztát, itt belisztezzük kicsit a tetejét, majd lefedve 1 órán át kelni hagyjuk.

2.: A megkelt tésztát kiborítjuk a tálból, kissé átgyúrjuk, 4 részre osztjuk, majd gömböcöket formázunk belőlük. Ezeket egy sodrófával nagyjából kör alakúra nyújtjuk. Ehhez a legjobb módszer ha húzunk rajta egyet le-föl irányba, majd öt szögpercet elfordítva ismét nyújtani kezdjük és ezt addig ismételgetjük, amíg szép kerek fazont nem kapunk.

img_0588.JPG

3.: Az így kapott tésztát megpakoljuk virslivel és reszelt sajttal, félbehajtjuk, és megpöngyörkézzük a szélét, hogy a sajt ne tudjon kimászni belőle.

4.: A lángost 170 fok körüli olajba tesszük, ahol aranybarnára sütjük mind a két felét. Itatóspapíron landol, majd megkenjük fokhagymás tejföllel, szórunk rá még sajtot és már készen is van.

img_0586.JPG

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások