Hozzávalók
- 350 g vegyes színű koktélparadicsom
- 250 - 270 g bolti leveles tészta
A ricottakrémhez
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss vagy 2 tk szárított tárkony
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 500 g ricotta
- 1 db tojás
- 30 g reszelt parmezán
- 1 db citrom reszelt héja
Hozzávalók
- 350 g vegyes színű koktélparadicsom
- 250 - 270 g bolti leveles tészta
A ricottakrémhez
- 1 csokor friss bazsalikom
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 csokor friss vagy 2 tk szárított tárkony
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió reszelve
- 500 g ricotta
- 1 db tojás
- 30 g reszelt parmezán
- 1 db citrom reszelt héja
A paradicsomos ricottás pite elkészítéséhez a paradicsomokat 2 mm vastag szeletekre vágjuk. A leveles tésztát egy 18-20 cm átmérőjű piteformába nyomkodjuk úgy, hogy a széle teljesen a peremét érje. Villával megszurkáljuk, és 180 fokos sütőbe tesszük 8 percre.
Amíg sül, bekeverjük a krémet. A felaprított zöldfűszereket összekeverjük a többi hozzávalóval, majd az elősütött pite aljába kenjük. Rápakoljuk a paradicsomokat, és visszarakjuk a sütőbe 30-40 percre. Ha túlzottan sül a tészta széle, alufóliával tekerjük körbe.
Ha tetszett ez a recept, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!