Hozzávalók
- 500 g édesburgonya
- só
- 5 ek tejföl
- 80 g füstölt sajt
A lencsés raguhoz
- 1 szál gyulai kolbász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt kömény
- 300 - 400 ml víz
- 1 konzerv lencse (310 g)
Hozzávalók
- 500 g édesburgonya
- só
- 5 ek tejföl
- 80 g füstölt sajt
A lencsés raguhoz
- 1 szál gyulai kolbász
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 2 tk füstölt paprika
- 1 tk őrölt kömény
- 300 - 400 ml víz
- 1 konzerv lencse (310 g)
Az édesburgonyát vékony szeletekre vágjuk, és sós, lobogó vízbe dobjuk 2 percre, majd leszűrjük és hideg vízzel átmossuk, hogy ne főjjön tovább.
A raguhoz a kolbászt kis kockákra vágjuk, és hagyjuk, hogy nagyjából kiengedje a zsírját. Rádobjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és ha üvegesre párolódtak, rárakjuk a fűszereket, elkeverjük és felöntjük a víz felével. Ha picit besűrűsödött, jöhet a maradék víz és a lencse. Pár percig forraljuk, és ha már besűrűsödött egy kicsit az egész, elzárjuk.
Ezután rétegezzük egy tepsibe: a krumpli felét az aljára rakjuk, erre jöhet a ragu fele, a maradék krumpli, majd a maradék ragu. Lekenjük tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
Ha tetszett a rakott lencsés édesburgonya receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!