Hozzávalók
- 300 g édesburgonya
- olívaolaj
- 1 tk őrölt koriander
- só, bors
- 2 marék natúr kesudió
- 50 ml víz
- 1 db fehér bab konzerv (300 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- 2 marék fodros kel
- 2 marék spenót
Hozzávalók
- 300 g édesburgonya
- olívaolaj
- 1 tk őrölt koriander
- só, bors
- 2 marék natúr kesudió
- 50 ml víz
- 1 db fehér bab konzerv (300 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- ½ db citrom leve
- 2 marék fodros kel
- 2 marék spenót
Az édesburgonyát megpucoljuk, hosszában félbe, majd, kb. 3 mm vastag szeletekre vágjuk, egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk az őrölt korianderrel. 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Az utolsó percekben rádobjuk a kesudiót, csak annyira, hogy egy kis színt kapjon. Ha kész, szobahőmérsékletűre hűtjük.
A kesudióból kiveszünk kb. 2 evőkanálnyit, a többit egy aprítógépbe rakjuk. Addig zúzzuk, amíg el nem kezd krémesedni. Ha egy idő után már nem lesz krémesebb, hozzáöntjük a vizet és még ezzel is kicsit átpörgetjük.
A babot lecsepegtetjük és 2 evőkanál olajon addig pirítjuk, amíg el nem kezd megsülni, ami azt jelenti, hogy a héja elkezd majd pattogni és az egész egy kicsit aranybarna színt kap. A felét félrerakjuk, a másik felét pedig beleöntjük a krémes kesudió mellé az aprítógépbe. Adunk hozzá még 5 kanál olívaolajat, a fokhagymát, fél citrom levét, sót és borsot. Ezután annyira krémesre zúzzuk, amennyire csak lehet.
A tányérba halmozzuk a spenótot és a fodros kelt, rápakoljuk a sült édesburgonyát, a ropogós kesudiót, meglocsoljuk a zseniális öntettel és kész is.
Ha tetszett a superfood saláta receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!