Hozzávalók
A piskótához
- 180 g sütőtök
- 130 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 100 g kristálycukor
- 1 db narancs héja
- 2 db tojás
- 40 ml étolaj + a formához
- 1 tk vaníliaaroma
A csokiöntethez
- 100 g habtejszín
- 100 g étcsoki
- 2 tk őrölt kardamom
- 1 ek juharszirup
- 1 tk őrölt szerecsendió
Sütőtökös piskóta csokis-kardamomos öntettel
Hozzávalók
A piskótához
- 180 g sütőtök
- 130 g finomliszt
- 2 tk sütőpor
- 100 g kristálycukor
- 1 db narancs héja
- 2 db tojás
- 40 ml étolaj + a formához
- 1 tk vaníliaaroma
A csokiöntethez
- 100 g habtejszín
- 100 g étcsoki
- 2 tk őrölt kardamom
- 1 ek juharszirup
- 1 tk őrölt szerecsendió
A sütőtökös piskótához a sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk és lobogó vízben 20 perc alatt puhára főzzük.
Egy keverőtálban elkeverjük a lisztet a sütőporral, a cukorral és a reszelt narancshéjjal, majd hozzáadjuk a tojásokat, az olajat, a vaníliaaromát és a pépesített, főtt sütőtököt. Alaposan elkeverjük, hogy csomómentes legyen.
A tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, kevés olajjal kikenjük a forma szélét, majd beleöntjük a piskótatésztánkat. 180 fokon 55 perc alatt készre sütjük, majd hagyjuk 1 órát hűlni.
Elkészítjük a csokiszószt, amihez egy gyorsforralóban összemelegítjük a tejszínt, az étcsokit, a kardamomot, a juharszirupot és a szerecsendiót, majd hagyjuk hűlni.
Mikor kihűlt a piskóta, nyakon öntjük a csokiszósszal, reszelünk rá egy kis narancshéjat és indulhat is a nagy sütizés. Nagyon egyszerű, de villantós sütirecept minden alkalomra.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 55 perc
- Hűtés: 1 óra
Ha tetszett a sütőtökös piskóta csokis-kardamomos öntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!