Gluténmentes
Laktózmentes
Vegán
Hozzávalók
A raguhoz
- 3 ek olaj
- 1 db piros chilipaprika (nagy)
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 4 ek sűrített paradicsom
- 3 ek tikka masala fűszerkeverék
- 2 konzerv csicseriborsó (kb. 600 g)
- 200 ml kókuszkrém
- 200 ml víz
- 100 g friss spenót
A rizshez
- 300 g jázmin rizs
- 600 ml víz
- 1 tk só
Spenótos-csicseriborsós tikka masala
Hozzávalók
A raguhoz
- 3 ek olaj
- 1 db piros chilipaprika (nagy)
- 2 cm-nyi friss gyömbér
- 1 fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 4 ek sűrített paradicsom
- 3 ek tikka masala fűszerkeverék
- 2 konzerv csicseriborsó (kb. 600 g)
- 200 ml kókuszkrém
- 200 ml víz
- 100 g friss spenót
A rizshez
- 300 g jázmin rizs
- 600 ml víz
- 1 tk só
A rizst átmossuk, a vízzel és a sóval felforraljuk, majd alacsony lángon, fedő alatt puhára főzzük.
A raguhoz az olajon megpirítjuk az apróra vágott chilit és gyömbért, rárakjuk a kétfajta apróra vágott hagymát, sózzuk, borsozzuk. Ha megpuhult a hagyma, rárakjuk a sűrített paradicsomot és a fűszerkeveréket, és lepirítjuk. Ezután mehet rá a lecsepegtetett csicseriborsó, elkeverjük, felöntjük a kókuszkrémmel és a vízzel, felforraljuk, majd 10 percet rotyogatjuk. A legvégén beledobjuk a spenótot, és elzárjuk. A rizzsel tálaljuk.
Ha tetszett a spenótos-csicseriborsós tikka masala receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!