Hozzávalók
A tésztához
- 1 nagy ek vaj
- 4 db tojás
- 160 ml tej
- 2 csipet só
- 80 g liszt
- 3 ek reszelt parmezán
- 80 g reszelt cheddar
- 1 szál kakukkfű
- 1 kis csokor snidling
- 1 kis csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 4 szelet prosciutto
- 1 csomag burrata vagy mozzarella
- 1 marék rukkola
- bors
Hozzávalók
A tésztához
- 1 nagy ek vaj
- 4 db tojás
- 160 ml tej
- 2 csipet só
- 80 g liszt
- 3 ek reszelt parmezán
- 80 g reszelt cheddar
- 1 szál kakukkfű
- 1 kis csokor snidling
- 1 kis csokor petrezselyem
A tálaláshoz
- 4 szelet prosciutto
- 1 csomag burrata vagy mozzarella
- 1 marék rukkola
- bors
A sütőt 220 fokra előmelegítjük. A serpenyőbe dobjuk a vajat, és betoljuk a sütőbe 2-3 percre. Közben lazán felverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a tejet, a sót, a lisztet, a reszelt parmezánt, cheddart és az apróra vágott zöld fűszereket. A tésztát csomómentesre keverjük, beleöntjük a forró serpenyőbe, majd visszatoljuk a sütőbe, és 15-18 percig sütjük.
Mikor szép aranybarna a tésztánk, kivesszük a sütőből, rápakoljuk a sonkaszeleteket, rátépkedjük a burratát (vagy mozzarellát), megszórjuk egy adag rukkolával, borsozzuk, és már ehetjük is.
Ha tetszett a zöldfűszeres-prosciuttós dutch baby receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!