Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- só, bors
- 5 db paradicsom (90 g/db)
- 500 ml zöldségalaplé vagy víz
- 450 g passata
- ½ csokor bazsalikom
A tálaláshoz
- 1 marék pirított kenyérkocka
- 1 ek olívaolaj
Hozzávalók
- 3 ek étolaj
- 1 fej vöröshagyma (120 g/fej)
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 ág kakukkfű
- 1 ág rozmaring
- só, bors
- 5 db paradicsom (90 g/db)
- 500 ml zöldségalaplé vagy víz
- 450 g passata
- ½ csokor bazsalikom
A tálaláshoz
- 1 marék pirított kenyérkocka
- 1 ek olívaolaj
A zöldfűszeres paradicsomleves első lépésként egy lábasba öntjük az olajat, és rádobjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringágat, sózzuk, borsozzuk, és pár percig pirítjuk, de vigyázzunk, ne égjen meg. Közben cikkekre vágjuk a paradicsomot, és ezt is a hagymára dobjuk, majd felöntjük az alaplével és a passatával, majd kb. 20 percig főzzük. Ha nem elég édes a paradicsom, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. A főzés vége felé beledobjuk a bazsalikomot, majd alaposan leturmixoljuk.
Pirított kenyérkockákkal és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.
- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ha tetszett a zöldfűszeres paradicsomleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Ez a paradicsomleves egyszerűen elkészíthető, és nem fog hiányozni belőle a betűtészta sem, a sok zöldfűszer tökéletesen passzol bele! Ha pedig elkészítettétek, utána ezeket a leveseket is próbáljátok ki:
Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves