Hozzávalók
- 2 db camembert
- 400 g darált marhahús
- só
- 2 ág kakukkfű
- 1 tk vaj
A szószhoz
- 6 ek majonéz
- 1 ek sriracha szósz
- ½ tk füstölt paprika
Az összeállításhoz
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 2 db buci
Hozzávalók
- 2 db camembert
- 400 g darált marhahús
- só
- 2 ág kakukkfű
- 1 tk vaj
A szószhoz
- 6 ek majonéz
- 1 ek sriracha szósz
- ½ tk füstölt paprika
Az összeállításhoz
- 0.25 fej lila hagyma (100 g/fej)
- 1 db paradicsom (90 g/db)
- 2 db buci
A Juicy Lucy burger camembert-rel első lépéseként egy közepes méretű, forró serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk az egyik camembert mindkét oldalát, majd félretesszük.
A marhahúst kettészedjük és szétlapítjuk egy deszkán, majd felszeleteljük a másik camembert-t és belehelyezzük a húsok közepébe. A sajtot belecsomagoljuk a husiba, mindkét oldalát sózzuk, és egy sütőbe is tehető serpenyőben, nagy lángon lepirítjuk a húspogácsák mindkét oldalát.
Ha ez megvan, a húsok tetejére teszünk egy egy ág kakukkfüvet és egy kevés vajat, majd mehetnek be a 150 fokra előmelegített sütőbe 20-25 percre.
A szószhoz összekeverjük a majonézt, a srirachát és a füstölt paprikát, a hagymát és a paradicsomot pedig felaprítjuk és félretesszük. A bucikat kettévágjuk, és egy száraz serpenyőben, közepes lángon lepirítjuk a vágott felületüket.
Jöhet az összeállítás: a bucik mindkét felét megkenjük a szósszal, ráhelyezzük az időközben elkészült husit, felszeleteljük a grillezett camembert-t és mehet az is a húsra, majd megkoronázzuk a paradicsommal, a hagymával és a bucitetővel.
- Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett a Juicy Lucy burger camembert-rel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!