Hozzávalók
- 30 g vermicelli rizstészta
- 3 db tojás
- só
- 2 db camembert
- 4 ek finomliszt
- 4 ek zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A salátához
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek áfonyalekvár
- 3 ek olívaolaj
- só
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 100 g rukkola
- 50 g friss áfonya
Rizstésztás rántott camembert áfonyás rukkolasalátával
Hozzávalók
- 30 g vermicelli rizstészta
- 3 db tojás
- só
- 2 db camembert
- 4 ek finomliszt
- 4 ek zsemlemorzsa
- bő olaj a sütéshez
A salátához
- 2 ek balzsamecet
- 1 ek áfonyalekvár
- 3 ek olívaolaj
- só
- ½ fej lila hagyma (100 g/fej)
- 100 g rukkola
- 50 g friss áfonya
A rizstésztás rántott camembert első lépéseként a rizstésztát apró darabokra vágjuk egy olló segítségével, majd a tojásokat megsózzuk és egy tálban fel is verjük őket.
A camembert-eket beleforgatjuk a lisztbe, a tojásba és a morzsába. Jön rájuk még egy tojásos réteg, aztán az összevágott rizstésztába forgatjuk, majd mehetnek azonnal az olajba. A bepanírozott sajtokat bő, forró olajban addig sütjük, amíg a morzsa meg nem barnul és a rizstészta fel nem puffad, majd a végén itatóspapírra tesszük.
A rukkolasalátához a balzsamecetet, a lekvárt, az olívaolajat és a sót összerázzuk egy befőttesüvegben. A lila hagymát félfőre vágjuk, majd összeforgatjuk a dresszinggel és a rukkolával, és tálalunk. Tányérba szedünk a saliból, mehet a tetejére a sajt, és végül szórunk rá néhány szem friss áfonyát.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a rizstésztás rántott camembert receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!