Hirdetés

Libamájas burger fokhagymás majonézzel és sajtchips-szel

Hozzávalók

A sajtchipshez

3 - 5 dkg gouda, vagy más zsíros sajt

A fokhagymás majonézhez

1 fej fokhagyma
10 dkg majonéz
½ csokor snidling

A karamellizált hagymához

5 - 10 dkg salotta, vagy vöröshagyma
1 ek barnacukor
15 - 20 dkg darált marhahús
bors

A burgerhez még

1 szelet alma
5 dkg libamáj
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Libamájas burger fokhagymás majonézzel és sajtchips-szel

Nem ez az első olyan burger nálunk, ami ízbombaként robban az ember szájában, de valószínűleg mindegyik közül ez lett a legütősebb. A nagydarab marhahúspogácsa mellett ugyanis a következő dolgok kerültek még bele: sajtchips, fokhagymás majonéz, karamellizált hagyma, libamáj és egy szelet alma is. Higgyétek el, ezeket az ízeket egy jó darabig nem fogjátok elfelejteni...
Kipróbáltam, jóóó lett!
2
Hirdetés

Hozzávalók

A sajtchipshez

3 - 5 dkg gouda, vagy más zsíros sajt

A fokhagymás majonézhez

1 fej fokhagyma
10 dkg majonéz
½ csokor snidling

A karamellizált hagymához

5 - 10 dkg salotta, vagy vöröshagyma
1 ek barnacukor
15 - 20 dkg darált marhahús
bors

A burgerhez még

1 szelet alma
5 dkg libamáj
Bevásárlólistához adom

Lereszeljük a sajtot és a felforrósított serpenyőbe  szórunk egy nagy csipetnyit. Kisütjük a  sajt zsírját és mindkét oldalát aranybarnára sütjük majd félretesszük. A fokhagymás majonézhez megtisztítjuk a fokhagymát, és a sajt maradék zsírján aranybarnára sütjük. Kevés sóval egy mozsárban szétzúzzuk, majd az apróra vágott snidlinggel együtt a majonézhez adjuk.

Házi majonézhez receptet itt találtok.

Forró serpenyőbe olajat locsolunk, beleszórjuk a szeletekre vágott hagymát, megszórjuk a barnacukorral és karamellizáljuk. Időnként megkeverjük, amíg a hagyma meg nem puhul.

Megformázunk egy adagnyi húst és olajozott serpenyőben ízlés szerint megsütjük. A serpenyőben sózzuk, borsozzuk és mediumra sütjük. Vajon lepirítunk pár szelet almát.

hamburger.jpg

Szintén vajon lepirítjuk a libamájat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Ha mindennel kész vagyunk összeállítjuk a hamburgert:
A megpirított bucit megpirítjuk, megkenjük a fokhagymás majonézzel, rászórunk friss rukkolát, rátesszük a  húspogácsát, a pirított almaszeletet, a karamellizált hagymát, a sajtchipszet, a libamájat, majd a majonézzel szintén megkent  buci tetőt is.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások