Hozzávalók
- 250 g lencse
- 500 g padlizsán
- 100 g vöröshagyma
- 6 - 8 gerezd fokhagyma
- 40 g olívaolaj
- só
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- 1 tk durvára őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 - 3 tk szumák
- 2 csokor petrezselyem
- 1 db lime
A házi tahinihez
- 100 g szezámmag
- só
- 80 g olívaolaj
Hozzávalók
- 250 g lencse
- 500 g padlizsán
- 100 g vöröshagyma
- 6 - 8 gerezd fokhagyma
- 40 g olívaolaj
- só
- 1 ek füstölt fűszerpaprika
- 1 tk durvára őrölt fekete bors
- 1 tk őrölt fűszerkömény
- 2 - 3 tk szumák
- 2 csokor petrezselyem
- 1 db lime
A házi tahinihez
- 100 g szezámmag
- só
- 80 g olívaolaj
A marokkói lencsesaláta elkészítéséhez a beáztatott, majd leszűrt lencsét felöntjük annyi vízzel, hogy kicsit ellepje, majd alacsony hőmérsékleten fedő alatt puhára főzzük, de semmiképp nem szétesősre. A puha lencsét lehűtjük és félretesszük.
A padlizsánt 180 fokra előmelegített sütőben 90 perc alatt puhára sütjük, majd félretesszük lehűlni. Ezután félbevágjuk, kikanalazzuk a belsejét, amit késsel kicsit átvágunk.
A vöröshagymát finomra, a fokhagymát vékony szeletekre vágjuk, majd az olívaolajon lepirítjuk egy serpenyőben. Mehet hozzá a padlizsán, sózzuk, és elpárologtatjuk a folyadéktartalmát. Ezután hozzáadjuk a fűszereket, alaposan elkeverjük, majd félretesszük lehűlni.
A tahinihez a szezámmagot egy erős késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a sót, és simára aprítjuk. Beleöntjük az olívaolajat, és elkeverjük.
A végén a padlizsánt összekeverjük a tahinivel, mehet bele a lencsesaláta, az aprított petrezselyem, és a lime kifacsart leve.
Elkészítési idő: kb. 100 perc + hűtés
Ha tetszett a marokkói lencsesaláta recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!