A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg tisztított burgonya
- 2 fej hagyma (200 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 g kacsazsír + a pirításhoz
- só
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt bors
- 3 tk pirospaprika
- 400 g csuszatészta
A Green Kitchen támogatója a
A Green Kitchen támogatója a
Hozzávalók
- 1 kg tisztított burgonya
- 2 fej hagyma (200 g)
- 1 gerezd fokhagyma
- 80 g kacsazsír + a pirításhoz
- só
- 1 tk őrölt kömény
- 1 tk őrölt bors
- 3 tk pirospaprika
- 400 g csuszatészta
A Lajos-féle krumplis tészta elkészítéséhez először felkockázzuk a megtisztított burgonyát, majd a finomra vágott hagymát a zúzott fokhagymával együtt a kacsazsíron barnulásig pirítjuk, közben sózzuk. Hozzáadjuk a köményt, a borsot, felöntjük kb. 1 dl vízzel, és ha a zsír feljött a víz tetejére, megszórjuk a pirospaprikával. Beletesszük az előkészített burgonyát is, és felöntjük annyi vízzel, ami épp nem lepi el, sózzuk és puhára főzzük.
Mikor a burgonya majdnem megpuhult, a tésztát bő, sós vízben nagyjából háromnegyedig megfőzzük a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint. A krumplit egy burgonyatörő segítségével összetörjük, belekeverjük a leszűrt tésztát, és hagyjuk kicsit pihenni, hogy a tészta felvegye a krumpli főzőlevét. Ezután egy serpenyőben 1 ek kacsazsírt felhevítünk, rákanalazunk egy adag krumplis tésztát, és alaposan lepirítjuk. Ez egy nagyon fontos lépés, ki ne hagyjátok! Céklával vagy más savanyúsággal tálaljuk.
Elkészítési idő: 40 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több klasszikus Lajostól:
Lajos ultimate bolognai raguja