Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 150 g masni tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 150 g koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 g zsírszalonna
- 2 ág friss rozmaring
- 1 szál kisebb répa
- 2 szál zellerszár
- só, bors
- olívaolaj
- 20 g parmezán
Nápolyi krumplis tészta
Hozzávalók
- 500 g krumpli
- 150 g masni tészta
- 1 fej vöröshagyma
- 150 g koktélparadicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 40 g zsírszalonna
- 2 ág friss rozmaring
- 1 szál kisebb répa
- 2 szál zellerszár
- só, bors
- olívaolaj
- 20 g parmezán
A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük. A krumplit felkockázzuk és sós vízben félpuhára főzzük. Egy nagy serpenyőben zsírjára pirítjuk az apróra vágott zsírszalonnát. Beledobjuk a rozmaringágakat és ha megpirult kivesszük a zsírból. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, zellerszárat, répát és rádobjuk a megpirult szalonnára.
Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan lepirítjuk az egészet, kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben 1 evőkanál olajon lepirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, majd kiszedjük a hagymás alapra. Szintén a serpenyőben 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk a krumplit a tésztával együtt. Ezután visszarakjuk a hagymás alapot és a sült koktélparit. Az egészet jól összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a sült rozmaringgal megszórva tálaljuk.
Ha tetszett a nápolyi krumplis tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!