Hirdetés
Irány a Balaton

Nézzetek szét a legmenőbb nyári receptjeink között, csekkoljátok a kedvenc balatoni gasztrohelyeinket, és készüljetek a nyaralásra a tippjeink segítségével!

Irány a Balaton

Nápolyi krumplis tészta

Hozzávalók

2
főre
+
500 g krumpli
150 g masni tészta
1 fej vöröshagyma
150 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
40 g zsírszalonna
2 ág friss rozmaring
1 szál kisebb répa
2 szál zellerszár
só, bors
olívaolaj
20 g parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Nápolyi krumplis tészta

“Pasta e patate alla napoletana” annyit tesz, hogy krumplis tészta nápolyi módra. Kicsit felejtsük el a mi paprikás változatunkat, helyette most csináljátok meg az olaszosabb verziót, több zöldséggel és ropogós szalonnával!
Kipróbáltam, jóóó lett!
6
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
500 g krumpli
150 g masni tészta
1 fej vöröshagyma
150 g koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
40 g zsírszalonna
2 ág friss rozmaring
1 szál kisebb répa
2 szál zellerszár
só, bors
olívaolaj
20 g parmezán
Bevásárlólistához adom

A tésztát al dentére főzzük, leszűrjük. A krumplit felkockázzuk és sós vízben félpuhára főzzük. Egy nagy serpenyőben zsírjára pirítjuk az apróra vágott zsírszalonnát. Beledobjuk a rozmaringágakat és ha megpirult kivesszük  a zsírból. Apróra vágjuk a hagymát, fokhagymát, zellerszárat, répát és rádobjuk a megpirult szalonnára.

Sózzuk, borsozzuk, majd alaposan lepirítjuk az egészet, kiszedjük. Ugyanebben a serpenyőben 1 evőkanál olajon lepirítjuk az elfelezett koktélparadicsomokat, majd kiszedjük a hagymás alapra. Szintén a serpenyőben 3 evőkanál olajon aranybarnára pirítjuk a krumplit a tésztával együtt. Ezután visszarakjuk a hagymás alapot és a sült koktélparit. Az egészet jól összeforgatjuk, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a parmezánt és a sült rozmaringgal megszórva tálaljuk.

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások