Hirdetés
Instant

Bolognai házi tagliatellével

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A tésztához

300 g liszt
2 db tojás
4 db tojássárgája
1 ek olívaolaj

A bolognai raguhoz

1 fej hagyma (nagyobb)
3 - 4 gerezd fokhagyma
100 g zellerszár
100 g sárgarépa
6 - 7 ek olívaolaj
600 g darált marha
400 ml vörösbor
1 konzerv paradicsom (400 g-os kiszerelés)
2 db babérlevél
2 ág kakukkfű
1 - 2 ág rozmaring
5 - 6 levél bazsalikom
só, bors
500 - 1000 ml marhaalaplé

A tálaláshoz

parmezán
friss bazsalikom
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Bolognai házi tagliatellével

A friss tésztánál nincs jobb! Azt hiszik az emberek, hogy valami ördögien nehéz dolog megcsinálni, pedig nagyon egyszerű, és százszor jobb egy száraztésztánál, pláne, ha egy igazi olasz bolognai ragu társul hozzá.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hibát találtam
Hirdetés

Hozzávalók

2 - 4
főre
+

A tésztához

300 g liszt
2 db tojás
4 db tojássárgája
1 ek olívaolaj

A bolognai raguhoz

1 fej hagyma (nagyobb)
3 - 4 gerezd fokhagyma
100 g zellerszár
100 g sárgarépa
6 - 7 ek olívaolaj
600 g darált marha
400 ml vörösbor
1 konzerv paradicsom (400 g-os kiszerelés)
2 db babérlevél
2 ág kakukkfű
1 - 2 ág rozmaring
5 - 6 levél bazsalikom
só, bors
500 - 1000 ml marhaalaplé

A tálaláshoz

parmezán
friss bazsalikom
olívaolaj
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A tésztához az alapanyagokat nagyon alaposan összegyúrjuk, amíg homogén állagú nem lesz. Ha túl keménynek találjuk, egy kevés vízzel lazíthatjuk, ha túl puhának, akkor pedig egy kevés lisztet tehetünk hozzá (attól függ, mekkorák a tojások és mennyi a nedvességtartalmuk). Fóliába tekerjük, és minimum fél órát pihentetjük a hűtőben. Ezután egy tésztagép segítségével 1-2 mm vastagságúra nyújtjuk, majd egy késsel tagliatelle formára vágjuk.

Bolognai házi tagliatellével
Bolognai házi tagliatellével

A raguhoz az apróra vágott hagymát, fokhagymát, zellerszárat és reszelt répát kb. 10-15 perc alatt lepirítjuk az olívaolajon majd, hozzádobjuk a darált húst, és addig pirítjuk, amíg barna pörzsanyag keletkezik rajta. Ekkor felöntjük a vörösborral, és a negyedére forraljuk. Hozzáadjuk a konzerv paradicsomot, a babérlevelet, az aprított zöldfűszereket, sózzuk, borsozzuk, és felöntjük először csak 500 ml alaplével, majd főzzük 1-2 órát, és ha szükséges, pótolunk még az alapléhez . Végeredménynek egy sűrű, darált húsos masszát kell kapnunk, amiben szinte megáll a kanál. 

Amikor kész a szósz, a tésztát 3-5 perc alatt kifőzzük sós, forrásban lévő vízben, majd leszűrjük, és hozzákeverjük a raguhoz. Tálaláskor megszórjuk parmezánforgáccsal, pár levél bazsalikommal és csorgatunk rá egy kevés olívaolajat.

Ha tetszett a bolognai házi tagliatellével, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások