Hozzávalók
A pesztóhoz
- 15 g fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- 5 ek olívaolaj
A tésztához
- 500 g zöld spárga
- 500 g csirkemell
- 4 ek olívaolaj
- 300 g linguini
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 0.25 db citrom leve
- 400 ml habtejszín
- 30 g parmezán
Hozzávalók
A pesztóhoz
- 15 g fenyőmag
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g parmezán
- 1 csokor friss bazsalikom
- só, bors
- 5 ek olívaolaj
A tésztához
- 500 g zöld spárga
- 500 g csirkemell
- 4 ek olívaolaj
- 300 g linguini
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 0.25 db szerecsendió
- 0.25 db citrom leve
- 400 ml habtejszín
- 30 g parmezán
A fenyőmagot egy száraz serpenyőben megpirítjuk. A spárgák fás részeit letörjük, és kb. 1 cm-es darabokra vágjuk.
A húst 3-4 cm-es kockákra vágjuk, és egy serpenyőben magas hőmérsékleten az olajon addig pirítjuk, amíg egy kis színt nem kap.
Közben a tésztát sós vízben al dentére főzzük, és leszűrjük. A húsra dobjuk az apróra vágott fokhagymát, a spárgát, sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, meglocsoljuk a citromlével, és 4-5 percig pirítjuk.
A pesztó hozzávalóit egy aprítóban lezúzzuk, majd ráöntjük a csirkére, felöntjük a tejszínnel, és felforraljuk. Belereszeljük a parmezánt, beleforgatjuk a tésztát, még 2-3 percig rotyogtatjuk, és kész is. Friss bazsalikommal tálaljuk.
Ha tetszett a csirkés-spárgás-pesztós tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Ezek a spárgás receptek is érdekelhetnek:
Epres-spárgás superfood saláta