Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 2 fej fokhagyma
- 300 g tészta
- só
- 1 ek olívaolaj
- 200 g friss bébispenót
- őrölt bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 200 ml a tészta főzővizéből
- 1 tk friss citromlé
- 250 ml habtejszín
- 150 g érlelt fehér cheddar
- 2 ek panko morzsa
Hozzávalók
- 5 szelet bacon
- 2 fej fokhagyma
- 300 g tészta
- só
- 1 ek olívaolaj
- 200 g friss bébispenót
- őrölt bors
- 0.25 db friss szerecsendió
- 200 ml a tészta főzővizéből
- 1 tk friss citromlé
- 250 ml habtejszín
- 150 g érlelt fehér cheddar
- 2 ek panko morzsa
Egy jóféle tészta besütve azzal kezdődik, hogy a baconszeleteket és a félbevágott héjas, egész fej fokhagymákat egy sütőpapírral borított tepsire rakjuk, és 200 fokra előmelegített sütőbe toljuk. 10 perc után kivesszük a bacont, a fokhagymát pedig onnantól további 20 percig sütjük, majd kivesszük és félrerakjuk. A tésztát feltesszük bő, lobogó, sós vízben főzni.
Közben elkezdjük a mártást: az olajra rádobjuk a spenótot, közben sózzuk, borsozzuk, ráreszeljük a szerecsendiót, és ha összeesett a spenót, rányomjuk a megsült fokhagymát. Ezután felöntjük a tészta főzővizével, majd leturmixoljuk, és meglocsoljuk a citromlével.
A leszűrt tésztát belerakjuk a spenótos alapba, felöntjük a tejszínnel, és eloszlatjuk egy tepsiben. Feldaraboljuk a bacont, a tésztára szórjuk, ráreszeljük a sajtot, megszórjuk a morzsával, és 200 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
Elkészítési idő: 70 perc
Ha tetszett ez a recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!
Még több tészta besütve:
Brokkolis-sajtos csirke besütve