Hirdetés
Bespájzolva

Hozzávalók

2
főre
+
50 g vaj
50 g olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
200 g garnéla
100 ml fehérbor
250 g spagetti tészta
½ db citrom
olívaolaj
só, bors
½ csokor friss petrezselyem

A konfitált paradicsomhoz

500 ml olívaolaj
nagy szemű só, bors
4 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika (kisebb)
4 - 5 szál friss bazsalikom, kakukkfű, oregánó
300 g koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:

Hirdetés

Garnélás spagetti konfitált paradicsommal

Ez a recept bármikor képes felsőbb szintre emelni a szerény spagettit, a paradicsom pedig konfitálás után zseniális ízeket ad hozzá az egész ételhez!
Kipróbáltam, jóóó lett!
7
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
50 g vaj
50 g olívaolaj
3 gerezd fokhagyma
200 g garnéla
100 ml fehérbor
250 g spagetti tészta
½ db citrom
olívaolaj
só, bors
½ csokor friss petrezselyem

A konfitált paradicsomhoz

500 ml olívaolaj
nagy szemű só, bors
4 gerezd fokhagyma
1 db chilipaprika (kisebb)
4 - 5 szál friss bazsalikom, kakukkfű, oregánó
300 g koktélparadicsom
Bevásárlólistához adom

A bevásárlólista támogatója a:


Hirdetés

A garnélás spagetti sokkal egyszerűbb, mint gondolnátok.! Garnélát már szinte minden közepes és nagyobb helyen kaptok, úgyhogy ne féljetek nekiállni! Mutatjuk, hogyan készül: a konfitált paradicsomhoz egy kisebb tepsiben az olajat összekeverjük a fűszerekkel, beledobjuk a felszeletelt fokhagymát, a félbevágott chilipaprikát, a friss fűszernövényeket, majd beletesszük a paradicsomokat, hogy ellepje (ha nem elég, töltsünk még rá olajat), majd 150 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső fokozaton 60-80 percig sütjük – akkor már jó, ha a héja kicsit megreped.

Egy serpenyőben olajat és vajat olvasztunk, majd ezen megfuttatjuk az felszeletelt vagy átnyomott fokhagymát. Hozzáadjuk a tisztított garnélát, felöntjük a borral, amit aztán elpárolunk róla. Belefacsarjuk egy fél citrom levét, fűszerezzük, majd adunk hozzá apróra vágott petrezselymet, és további 2-3 percig közepes lángon még hőkezeljük.

Garnélás spagetti konfitált paradicsommal
Garnélás spagetti konfitált paradicsommal

A spagettit a csomagolásán található utasításnak megfelelően megfőzzük, majd egy tálba szedünk belőle, teszünk rá a garnélából, meglocsoljuk a vajas-petrezselymes szaftjával, végül pakolunk rá a konfitált paradicsomból, és készen is vagyunk!

Ha tetszett a garnélás spagetti receptje, csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások