Hozzávalók
- 160 g kenyérszalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 80 g füstölt kolbász
- 160 g csuszatészta
- só, bors
- 160 g túró
- 160 g tejföl
- 2 db tojás
- 1 szál újhagyma
- 1 ek zsemlemorzsa
Kolbászos túrós csusza
Hozzávalók
- 160 g kenyérszalonna
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma (100 g/fej)
- 80 g füstölt kolbász
- 160 g csuszatészta
- só, bors
- 160 g túró
- 160 g tejföl
- 2 db tojás
- 1 szál újhagyma
- 1 ek zsemlemorzsa
A kockára vágott szalonnát egy nagyobb fazékba dobjuk, és közepes lángon elkezdjük kisütni a zsírját. Mikor már tepertősre sült a szalonna, kiszedjük a kockákat, majd a zsír nagy részét is leöntjük a fazékból és félretesszük.
A megmaradt zsírra rádobjuk a finomra vágott fokhagymát és a nagyobb kockákra vágott vöröshagymát. Pár perc pirítás után beledobjuk a felkarikázott kolbászt is, és közepes lángon elkezdjük megpirítani. A tésztát bő sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a megpirult kolbászos alapra szedjük. Belekeverjük a fazékba a félretett szalonnapörc több mint felét, valamint a túrót. A tejfölt kikeverjük a tojásokkal, sózzuk, boroszzuk, és a felkarikázott újhagymával együtt szintén a tésztához keverjük.
Két sütésálló formát kikenünk a félretett szalonnazsírral, megszórjuk zsemlemorzsával, és eloszlatjuk benne a tésztát. A tetejét megszórjuk a maradék szalonnapörccel, és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük.
- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 20 perc
Ha tetszett a kolbászos túrós csusza receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!