Megúszós carbonara

Hozzávalók

2
főre
+
200 g spagetti

A szószhoz

1 ek olívaolaj
150 g császárszalonna
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
200 ml tejszín
130 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Megúszós carbonara

Talán az egyik legnagyobb olasz klasszikus, amiért egyszerűen odavagyunk, úgyhogy itt a megúszós, otthon fellelhető alapanyagokból összedobható verziója!
Kipróbáltam, jóóó lett!
59
Hirdetés

Hozzávalók

2
főre
+
200 g spagetti

A szószhoz

1 ek olívaolaj
150 g császárszalonna
1 fej hagyma (kisebb)
2 gerezd fokhagyma
só, bors
szerecsendió
200 ml tejszín
130 g trappista sajt
Bevásárlólistához adom

Hirdetés

A tésztát bő sós vízben al dentére főzzük, majd leszűrjük, megtartva a főzővizet. A szószhoz az olajon zsírjára pirítjuk az apróra vágott császárszalonnát, rádobjuk a hagymát és a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, reszelünk rá egy kis szerecsendiót, és az egészet jól lepirítjuk.

Felöntjük a tejszínnel és a főzővízzel, majd addig rotyogtatjuk, míg be nem sűrűsödik a mártás. Belereszelünk kb. 80 g sajtot, és ha összerottyant, a tésztával tálaljuk. Ha szeretnénk, a tetejére még reszelhetünk egy kis sajtot.

Megúszós carbonara

Ha tetszett a megúszós carbonara receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hirdetés
Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások