Hozzávalók
- 250 g penne
- 600 g piros kaliforniai paprika/ kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek balzsamecet
- 1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
- 20 g reszelt parmezán
- 70 ml olívaolaj
- só, bors
Hozzávalók
- 250 g penne
- 600 g piros kaliforniai paprika/ kápia paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek balzsamecet
- 1 csokor friss bazsalikom (kicsi)
- 20 g reszelt parmezán
- 70 ml olívaolaj
- só, bors
A tésztát al dentére főzzük sós vízben, a főzővízből kb. fél decit félreteszünk. A paprikát egy tepsire rakjuk és a sütő legmagasabb fokozatán addig sütjük, amíg be nem feketedik a héja. Ezután kiszedjük, egy tálba rakjuk és letakarjuk.
Ha kihűlt, leszedjük a héját, eltávolítjuk a magokat és egy aprítógépben a fokhagymával, sóval, borssal, bazsalikommal, parmezánnal, balzsamecettel, olívaolajjal és a félretett főzővízzel együtt lepürésítjük. A kifőtt tésztát a krémmel összeforgatva tálaljuk.