Először is bő, sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagoláson írtak szerint, majd leszűrjük, és egy kevés főzővizet megtartunk, ha később szükség lenne egy kis lazításra.
Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal. Ebben megdinszteljük az apróra vágott salottahagymát, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, és egy kevés csípőspaprika-pelyhet is szórunk rá, ha szeretjük a pikáns ízeket.
Amikor a hagyma üveges és a fokhagyma illatozik, rádobjuk a megtisztított garnélát, és 2-3 percig pirítjuk, amíg rózsaszínre sül. Ezután felöntjük a fehérborral, és magasabb lángon pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, a mártás pedig kissé besűrűsödjön. Végül belefacsarjuk a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Az al dentére főzött tésztát a szószhoz forgatjuk, és ha kell, a félretett főzővízből adunk hozzá egy keveset, hogy krémes legyen az állaga. Megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.
Rákostészta
Ez a könnyed és elegáns fogás tökéletes választás egy gyors vacsorára, vagy amikor valami különlegesre vágytok anélkül, hogy órákig a konyhában kéne állnotok.
Ha szeretnél egy gyorsan elkészíthető, mégis látványos és elegáns ételt összedobni, a rákos tészta a legjobb választás. Ez a könnyed fogás tele van ízekkel: a vaj és a bor selymessége, a garnéla frissessége és a citrom élénk aromája tökéletes harmóniában állnak. Ráadásul alig 20 perc alatt elkészül, így kezdők számára is igazi sikerélményt garantál!
Hozzávalók
Elkészítés
Először is bő, sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagoláson írtak szerint, majd leszűrjük, és egy kevés főzővizet megtartunk, ha később szükség lenne egy kis lazításra.
Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal. Ebben megdinszteljük az apróra vágott salottahagymát, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, és egy kevés csípőspaprika-pelyhet is szórunk rá, ha szeretjük a pikáns ízeket.
Amikor a hagyma üveges és a fokhagyma illatozik, rádobjuk a megtisztított garnélát, és 2-3 percig pirítjuk, amíg rózsaszínre sül. Ezután felöntjük a fehérborral, és magasabb lángon pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, a mártás pedig kissé besűrűsödjön. Végül belefacsarjuk a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
Az al dentére főzött tésztát a szószhoz forgatjuk, és ha kell, a félretett főzővízből adunk hozzá egy keveset, hogy krémes legyen az állaga. Megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.

Tipp: a tészta főzővize keményítőt tartalmaz, ami segít a szósz sűrítésében és krémesebbé tételében. Mindig tarts meg belőle egy keveset!
Bírod a halas kajákat? Akkor ezek is tetszeni fognak a rákos tészta mellett:
Így készül a tökéletes tenger gyümölcsei paella
Fokhagymás-petrezselymes garnéla
Ánizsos mediterrán „halpörkölt”
Ha tetszett a rákos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!