Halételek

Rákostészta

Rákos tészta
Rákos tészta

Hozzávalók
400 g
spagetti
4 ek
vaj
4 ek
olívaolaj
2 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
kb. 1 mk csípőspaprika-pehely
(opcionális)
400 g
garnéla
200 ml
fehérbor
1 db
citrom leve
bors
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés
  1. Először is bő, sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagoláson írtak szerint, majd leszűrjük, és egy kevés főzővizet megtartunk, ha később szükség lenne egy kis lazításra.

  2. Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal. Ebben megdinszteljük az apróra vágott salottahagymát, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, és egy kevés csípőspaprika-pelyhet is szórunk rá, ha szeretjük a pikáns ízeket.

  3. Amikor a hagyma üveges és a fokhagyma illatozik, rádobjuk a megtisztított garnélát, és 2-3 percig pirítjuk, amíg rózsaszínre sül. Ezután felöntjük a fehérborral, és magasabb lángon pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, a mártás pedig kissé besűrűsödjön. Végül belefacsarjuk a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

  4. Az al dentére főzött tésztát a szószhoz forgatjuk, és ha kell, a félretett főzővízből adunk hozzá egy keveset, hogy krémes legyen az állaga. Megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.


www.streetkitchen.hu

Ez a könnyed és elegáns fogás tökéletes választás egy gyors vacsorára, vagy amikor valami különlegesre vágytok anélkül, hogy órákig a konyhában kéne állnotok.

Ha szeretnél egy gyorsan elkészíthető, mégis látványos és elegáns ételt összedobni, a rákos tészta a legjobb választás. Ez a könnyed fogás tele van ízekkel: a vaj és a bor selymessége, a garnéla frissessége és a citrom élénk aromája tökéletes harmóniában állnak. Ráadásul alig 20 perc alatt elkészül, így kezdők számára is igazi sikerélményt garantál!

Hozzávalók

4 főre
400 g
spagetti
4 ek
vaj
4 ek
olívaolaj
2 fej
salottahagyma
2 gerezd
fokhagyma
1 tk
kb. 1 mk csípőspaprika-pehely
(opcionális)
400 g
garnéla
200 ml
fehérbor
1 db
citrom leve
bors
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

  1. Először is bő, sós vízben kifőzzük a spagettit a csomagoláson írtak szerint, majd leszűrjük, és egy kevés főzővizet megtartunk, ha később szükség lenne egy kis lazításra.

  2. Amíg a tészta fő, egy nagy serpenyőben felolvasztjuk a vajat az olívaolajjal. Ebben megdinszteljük az apróra vágott salottahagymát, majd hozzáadjuk a vékonyra szeletelt fokhagymát, és egy kevés csípőspaprika-pelyhet is szórunk rá, ha szeretjük a pikáns ízeket.

  3. Amikor a hagyma üveges és a fokhagyma illatozik, rádobjuk a megtisztított garnélát, és 2-3 percig pirítjuk, amíg rózsaszínre sül. Ezután felöntjük a fehérborral, és magasabb lángon pár percig forraljuk, hogy az alkohol elpárologjon, a mártás pedig kissé besűrűsödjön. Végül belefacsarjuk a citrom levét, és sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.

  4. Az al dentére főzött tésztát a szószhoz forgatjuk, és ha kell, a félretett főzővízből adunk hozzá egy keveset, hogy krémes legyen az állaga. Megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és már tálalhatjuk is.


Ha tetszett a rákos tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése