Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 20 g sűrített paradicsom
- 500 ml víz
- 250 g spagettitészta
- 400 ml passata
- só
- 100 g vizes mozzarella
- 1 csokor petrezselyem
Hozzávalók
- 2 ek olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 db chilipaprika
- 20 g sűrített paradicsom
- 500 ml víz
- 250 g spagettitészta
- 400 ml passata
- só
- 100 g vizes mozzarella
- 1 csokor petrezselyem
A spagetti all’assassina elkészítéséhez közepesen erős lángon a serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat és 1-2 perc alatt lepirítjuk benne a szeletekre vágott chilit és fokhagymát. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és kb. fél perc alatt lepirítjuk.
Felöntjük 100 ml vízzel, elkeverjük, majd belefektetjük a tésztát. Hagyjuk, hogy egy kicsit megkapja a hő a tésztát. Az sem baj, ha esetleg itt-ott kissé megfeketedik. Ezután átfordítjuk a tésztahalmot és megpirítjuk a másik oldalát is.
@streetkitchenhu Spagetti all’assassina, a tüzes gyilkos! 🔥🔥🔥🍝 #spaghetti #pasta #food #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ HOT & SPICY SALSA – Jaycee Mante
A passatát elkeverjük a megmaradt 400 ml vízzel és folyamatosan adagoljuk a paradicsomos vizet a tésztához. Sózzuk. Mindig csak 1-2 kanállal adunk a paradicsomléből a tésztához és lefedjük. Ezt addig csináljuk, amíg a tészta meg nem puhul – ez kb. 5-6 felöntést és 12-15 percet jelent.
Amikor a tészta magába szívta a szaftot és al dentére főtt, lekapcsoljuk a tűzhelyet. Tányérba szedjük a tésztát és rátépkedjük a mozzarellát, illetve megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a spagetti all’assassina receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!
Spagettiből sosem elég! Jöhet még?
Susi és Tekergő-féle paradicsomos spagetti húsgombóccal