Hirdetés

Spenótos lasagne

Hozzávalók

6
főre
+

A spenótos réteghez

800 g fagyasztott spenót
5 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
só, bors

A besameles réteghez

80 g vaj
80 g liszt
800 ml tej
só, bors
fél szerecsendió reszelve

Az összeállításhoz

lasagnelapok
300 g mozzarella
80 g reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom
Hirdetés

Spenótos lasagne

Csodálkoztam, hogy lehet, hogy még nem készült nálunk spenótos lasagne, hiszen elég alapkaja, és egyébként tök egyszerű elkészíteni.
Kipróbáltam, jóóó lett!
5
Hirdetés

Hozzávalók

6
főre
+

A spenótos réteghez

800 g fagyasztott spenót
5 gerezd fokhagyma
2 ek olaj
só, bors

A besameles réteghez

80 g vaj
80 g liszt
800 ml tej
só, bors
fél szerecsendió reszelve

Az összeállításhoz

lasagnelapok
300 g mozzarella
80 g reszelt parmezán
Bevásárlólistához adom

A spenótot néhány órával főzés előtt kivesszük, hogy kiengedjen. A fokhagymát felaprítjuk, megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és kb. negyedórát főzzük, hogy egy sűrű spenótmártást kapjunk. 

A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és 2 percig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel. Folyamatos keverés közben megvárjuk, míg felforr és besűrűsödik, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük. 

Kb. akkora tepsit használunk, ami 3 lasagnelap nagyságú. Alulra teszünk egy réteg besamelt, jöhet egy réteg tésztalap, egy réteg spenót, erre egy adag besamel, rácsipkedünk a mozzarellából és szórunk rá a reszelt parmezánból, majd újra jöhet a tészta. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, az utolsó tésztarétegre még csurgatunk egy kis spenótmártást és besamelt, és megszórjuk a sajttal. 200 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kicsit hagyjuk állni, és csak azután vágjuk fel.

Spenótos lasagne tálalása

Ha tetszett a spenótos lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!

Hozzászólások
Tovább olvasok
Hirdetés

Ezeket láttad már?

Később módosíthatod a beállításaidat
Cookie beállítások