Hozzávalók
A spenótos réteghez
- 800 g fagyasztott spenót
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
A besameles réteghez
- 80 g vaj
- 80 g liszt
- 800 ml tej
- só, bors
- fél szerecsendió reszelve
Az összeállításhoz
- lasagnelapok
- 300 g mozzarella
- 80 g reszelt parmezán
Hozzávalók
A spenótos réteghez
- 800 g fagyasztott spenót
- 5 gerezd fokhagyma
- 2 ek olaj
- só, bors
A besameles réteghez
- 80 g vaj
- 80 g liszt
- 800 ml tej
- só, bors
- fél szerecsendió reszelve
Az összeállításhoz
- lasagnelapok
- 300 g mozzarella
- 80 g reszelt parmezán
A spenótot néhány órával főzés előtt kivesszük, hogy kiengedjen. A fokhagymát felaprítjuk, megpirítjuk az olajon, majd hozzáadjuk a spenótot, sózzuk, borsozzuk, és kb. negyedórát főzzük, hogy egy sűrű spenótmártást kapjunk.
A besamelhez felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a lisztet, és 2 percig kevergetjük, majd felöntjük a tejjel. Folyamatos keverés közben megvárjuk, míg felforr és besűrűsödik, sózzuk, borsozzuk, szerecsendióval fűszerezzük.
Kb. akkora tepsit használunk, ami 3 lasagnelap nagyságú. Alulra teszünk egy réteg besamelt, jöhet egy réteg tésztalap, egy réteg spenót, erre egy adag besamel, rácsipkedünk a mozzarellából és szórunk rá a reszelt parmezánból, majd újra jöhet a tészta. Ezt a műveletet még kétszer megismételjük, az utolsó tésztarétegre még csurgatunk egy kis spenótmártást és besamelt, és megszórjuk a sajttal. 200 fokos sütőben 35 perc alatt megsütjük. Ha megsült, kicsit hagyjuk állni, és csak azután vágjuk fel.
Ha tetszett a spenótos lasagne receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!