Hozzávalók
- 500 g marhabélszín
- 2 ek étolaj
- 60 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (140 g/fej)
- 100 ml vodka
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g gomba
- 12 db csemegeuborka
- 1 ½ ek magos mustár
- 1 ek sűrített paradicsom
- só, bors
- 600 ml alaplé
- 2 ek finomliszt
- 300 ml habtejszín
- 4 ek tejföl
- 500 g masnitészta
Stroganoff-tészta
Hozzávalók
- 500 g marhabélszín
- 2 ek étolaj
- 60 g vaj
- 1 fej vöröshagyma (140 g/fej)
- 100 ml vodka
- 4 gerezd fokhagyma
- 400 g gomba
- 12 db csemegeuborka
- 1 ½ ek magos mustár
- 1 ek sűrített paradicsom
- só, bors
- 600 ml alaplé
- 2 ek finomliszt
- 300 ml habtejszín
- 4 ek tejföl
- 500 g masnitészta
Így készül a Stroganoff-tészta.
A marhabélszínt megtisztítjuk a hártyáktól, majd medalionokra vágjuk, azokat pedig vékony csíkokra. Egy serpenyőben, magas lángon kifehérítjük a húst az olajon kb. 1,5-2 perc alatt, majd kivesszük egy tálba.
Ugyanabban a serpenyőben, amiben a hús is pirult, felolvasztjuk a vajat, arra pedig mehet a finomra aprított vöröshagyma. Alaposan lepirítjuk, majd felöntjük vodkával, és egy szakácsfáklyával begyújtjuk az ételt. A serpenyő mozgatásával óvatosan tovább pirítjuk, majd mikor kialudt a láng, mehet hozzá a reszelt fokhagyma, a felcikkezett gomba, és az egészet összepirítjuk.
A csemegeuborkákat is felkockázzuk, ez is mehet a gombás alaphoz, majd hozzáadjuk a mustárt, a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, és felöntjük az alaplével.
A lisztet elkeverjük a tejszínnel és a tejföllel, adunk hozzá a Stroganoff alaplevéből egy keveset, és csomómentesre keverjük, majd visszacsorgatjuk az ételbe. Sűrű ragut főzünk belőle. Hozzáadjuk a bő, sós vízben al dentére főzött tésztát és az előre lepirított marhahúst. Elkeverjük, 1 perc alatt összerottyantjuk, és kész is vagyunk.
- Elkészítési idő: 30 perc
Ha tetszett a Stroganoff-tészta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!
Még több Stroganoff, ha imádjátok ezt a kaját:
Roston csirke Stroganoff-mártással, grillezett gombával és csemegeuborkás relishsel