A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 360 g spagetti
- só
- 2 ek étolaj
- 500 g csirkemellfilé
- bors
- 190 g vörös pesztó
- 400 ml habtejszín
- 2 tk keményítő
- 50 ml víz
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 40 g parmezán
- 8 db aszalt paradicsom
Vöröspesztós-tejszínes csirke spagettivel
A megúszós kaják támogatója a
A megúszós kaják támogatója a
Hozzávalók
- 360 g spagetti
- só
- 2 ek étolaj
- 500 g csirkemellfilé
- bors
- 190 g vörös pesztó
- 400 ml habtejszín
- 2 tk keményítő
- 50 ml víz
- 30 g vaj
A tálaláshoz
- 40 g parmezán
- 8 db aszalt paradicsom
A vöröspesztós-tejszínes csirke elkészítéséhez először a tésztát bő, sós, lobogó vízben kifőzzük. Egy serpenyőben olajat melegítünk, rádobjuk a kb. 2 cm-es kockákra vágott csirkemellet és közepesen erős hőfokon kb. 3 perc alatt lepirítjuk. Sütés közben sózzuk, borsozzuk.
A pesztót alaposan összekeverjük a tejszínnel és hozzáadjuk a csirkéhez, majd erős hőfokon 2 percig forraljuk. A keményítőt kikeverjük a vízzel és besűrítjük vele a ragut. Lekapcsoljuk a tűzhelyet és a még forró raguhoz hozzákeverjük a vajat.
A ragut a tésztával összekeverve tálaljuk, a tejét megszórjuk parmezánforgáccsal és a kis darabokra tépkedett aszalt paradicsommal.
- Elkészítési idő: 20 perc
Ha tetszett a vöröspesztós-tejszínes csirke spagettivel recept, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissü lő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!