Hozzávalók
A majonézhez
- 3 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- 1 tk só
- 1 tk őrölt fehérbors
- 6 dl semleges ízű étolaj
- 1 tk citromlé
- 1 tk jéghideg víz
A salátához
- 1 kg káposzta
- 1 szál kisebb répa
- 2 ek fehérborecet
- 2 tk porcukor
- Só, fehérbors
- 2 dl habtejszín
Hozzávalók
A majonézhez
- 3 db tojássárgája
- 1 tk mustár
- 1 tk só
- 1 tk őrölt fehérbors
- 6 dl semleges ízű étolaj
- 1 tk citromlé
- 1 tk jéghideg víz
A salátához
- 1 kg káposzta
- 1 szál kisebb répa
- 2 ek fehérborecet
- 2 tk porcukor
- Só, fehérbors
- 2 dl habtejszín
A tojássárgáját, mustárt, sót és borsot kézi habverővel kikeverjük. Vékony sugárban, eleinte csak cseppenként adagolva, folyamatos keverés mellett hozzáadjuk az olajat. Ügyeljünk arra, hogy a végén is nagyon vékony sugárban kerüljön bele és jól dolgozzuk ki. Közben többször megállva hozzáadunk pár csepp citromlevet is, majd tovább keverjük. A vége felé hozzáadunk egy kis hideg vizet is, hogy krémesebb legyen. Amikor az összes olajat felvette a majonéz és összeállt, beállítjuk az ízeket: sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és adunk hozzá még egy kis citromlevet vagy mustárt.
Egy káposztának kikapjuk a torzsáját, majd apró darabokra vágva beletesszük egy tálba. Reszelt sárgarépát adunk még hozzá, majd a házi majonéz felét is hozzáadjuk. A maradék majonéz 1-2 napot simán kibír a hűtőben.
Porcukrot, fehérborecetet és egy kis fehérborsot pakolunk még bele, majd az egészet összeforgatjuk. Elkeverjük benne a tejszínt is és ezzel a coleslaw saláta el is készült.
Ha tetszett a coleslaw receptje, csekkoljátok a videóinkat is, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket a Facebookon, és kövessetek minket az Instagramon!